Opdateret: DAT-direktør går i kødet på minister

DAT-ejer Jesper Rungholm mener, at den danske transportminister, Ole Birk Olesen (S), har et indirekte medansvar for de omfattende flyforsinkelser rundt om i Europa. Arkivfoto

Opdateret: DAT-direktør går i kødet på minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karup: Jesper Rungholm, ejer af Danish Air Transport (DAT), der blandt andet flyver på ruten mellem Midtjyllands Lufthavn ved Karup og Københavns Lufthavne, slår tilbage mod transportminister Ole Birk Olesen (LA), der har angrebet flyselskaberne for ikke at være villige nok til at betale erstatninger til flypassagerer, der er udsat for forsinkelser eller aflyste afgange.

Ifølge luftfartsmediet Check-in.dk peger Jesper Rungholm på, at forsinkelserne rundt om i mange europæiske lufthavne blandt andet skyldes flaskehalse og mandskabsmangel i lufttrafikkontrollerne.

Danish Air Transport har gjort op, at selskabet i år er blevet ramt af i alt 136 timers forsinkelser for sit store charterfly - en Airbus A320 - på grund af problemer med lufttrafikkontrollen i forskellige, udenlandske lufthavne.

Jesper Rungholm mener, at Ole Birk Olesen har et medansvar for, at der rundt om i andre EU-lande - ikke mindst i Sydeuropa samt Tyskland og Storbritannien bliver strammet op i forhold til, at lufttrafikkontrollen fungerer.

DAT-chefen understreger samtidig, at der ikke er noget at udsætte på den danske kontrol, som varetages af statsejede Naviair.

En udfordring

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesens udtaler i forbindelse med kritikken, at forsinkelserne er udfordring, som der skal ses på.

"Jeg kan se, at flere og flere luftfartsselskaber udtrykker kritik af Eurocontrol og lufttrafikstyringen i en række europæiske lande syd for Danmark, som skaber forsinkelser i dele af det europæiske luftrum. Det er en udfordring, som vi bliver nødt til at tage op, fordi trafikintensiteten over Europa bliver kun større i fremtiden, og derfor vil jeg drøfte sagen med mine europæiske kollegaer i de rette fora", siger Ole Birk Olesen til Check-In.dk.

"Når det kommer til luftfartsselskabernes efterlevelse af passagerrettighedsforordningen og udbetaling af retmæssig kompensation til passagererne, mener jeg fortsat, at flypassagerer skal have udbetalt den kompensation, som de har ret til, når deres fly er forsinket eller aflyst. Derfor bad jeg for nogle måneder siden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om at ændre deres praksis på området, så flyselskaberne i højere grad kan blive retsforfulgt med bøder til følge, hvis de ikke umiddelbart udbetaler den kompensation, som de er forpligtet til", fortsætter han.

Opdateret: DAT-direktør går i kødet på minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce