Drabeligt landsby-opgør i vente

Vammen løb sidste år af med sejren i Lokaldysten. Billedet er fra afsløringen af vinderbyen til Snapsting i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Drabeligt landsby-opgør i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motions-konkurrencen Lokaldysten har i år det hidtil største antal deltagere. 15 byer og landsbyer fra Viborg Kommune er med - heraf de fem fra Tjele-området

Tjele: Motionskonkurrencen Lokaldysten, der holdes som en optakt til Viborg Snapsting, sætter i år deltagerrekord med 15 tilmeldte byer og landsbyer fra hele Viborg Kommune. Særlig i Tjele-området er der lagt op til en benhårdt opgør om ære og værdighed, for hele fem Tjele-byer er med i årets udgave af konkurrencen. Blandt dem er Vammen, som kan blive svær at slå af tronen. Vammen har været med lige siden 2014 og vandt sidste år førstepræmien på 10.000 kroner.

I Lokaldysten handler det om at få så mange borgere så muligt til at bevæge sig så meget som muligt. Der gives point for antal tilbagelagte kilometer i de to timer, arrangementet varer, uanset om man transporterer sig i gang eller løb, på cykel eller i barnevogn, og vinderen findes så ved at udpege den by, hvor man i forhold til indbyggertallet tilbagelægger det største antal kilometer.

I Tjele-området er Ørum som noget nyt med i år for første gang. De andre deltagere er Rødding, som lægger ud allerede fredag den 18. maj, Løvel, Vammen og Vejrumbro.

Fra gammel Viborg Kommune kommer Ravnstrup, der som den første landsby gennemførte sin del af konkurrencen onsdag den 16. maj, Knudby og Løgstrup. Fra Møldrup-området Skals, Ulbjerg og Hvam, fra Bjerringbro-området Rødkærsbro og Mammen, fra Fjends-området Kjeldbjerg og fra Karup-området Karup.

Lokaldysten 2018
15 byer og landsbyer er i år tilmeldt Lokaldysten. Ravnstrup har allerede gennemført sin del af konkurrencen. Her er de øvrige datoer for de enkelte byer:Rødding - 18. maj.

Hvam - 24. maj.

Knudby - 25 maj.

Vammen - 28. maj

Karup - 30. maj.

Ørum - 31. maj.

Rødkærsbro - 1. juni.

Løvel - 6. juni.

Løgstrup - 7. juni.

Kjeldbjerg - 8. juni.

Ulbjerg 13. juni.

Mammen - 14. juni.

Vejrumbro - 15. juni.

Skals - 18. juni.
Lokaldysten har rekordtilmelding med 15 byer og landsbyer i år. Billedet her er fra Vejrumbro i 2015. Arkivfoto
Lokaldysten har rekordtilmelding med 15 byer og landsbyer i år. Billedet her er fra Vejrumbro i 2015. Arkivfoto

Afspærring i Rødding

I alle byer finder konkurrencen sted fra klokken 17.30 til klokken 19.30. I Rødding, som altså holder deres del af konkurrencen fredag aften, bliver der lavet en løberute rundt om søen, en cykelrute ad Røddingvej til Batum Hedevej og en gårute omkring Enghavevej, på stien ved søen og ned forbi Søhuset. Cykelruten er på to gange 2,6 kilometer, og løberuten på en gange 2,6 kilometer.

Der bliver lavet afspærring for trafikken på dele af Røddingvej og Kirkegade med omkørsel via Vansøgårdsvej og Batum Hedevej, men man skal alligevel være opmærksom på kørende trafik, fordi busser og redningskøretøjer skal kunne komme igennem. Rødding vandt i øvrigt Lokaldysten i konkurrencens første år i 2013.

I Vammen skal borgerne ud at røre sig mandag den 28. maj. Her bliver der start og mål ved det grønne område på Nørregade. I Ørum holdes Lokaldysten den 31. maj, i Løvel den 6. juni og i Vejrumbro den 15. juni.

Drabeligt landsby-opgør i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce