Efterskole venter et år og får afslag i prisen

Skals Efterskole skal først overtage Kærhuset den 1. august 2021. Arkivfoto

Efterskole venter et år og får afslag i prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Kommune og Skals Efterskole har aftalt, at efterskolen først overtager Kærhuset i Skals fra sommeren 2021.

Skals: Viborg Kommune havde egentlig solgt børnehuset Kærhuset i Skals til Skals Efterskole med virkning fra den 1. august 2020. Nu har kommunen og efterskolen ændret den aftale, så efterskolen først skal overtage bygningen den 1. august 2021.

Byrådet har godkendt den nye aftale, som også indebærer, at efterskolen får en reduktion i købsprisen på 250.000 kroner. Det vil sige, at efterskolen nu skal betale 3.725.000 kroner for Kærhuset. Børnehuset ligger lige ved siden af efterskolen, og skolen ønsker at benytte børnehuset i forbindelse med en fremtidig udvidelse. Størrelsen på afslaget svarer til den skønnede lejeværdi af bygningen i et år.

Når overtagelsen udskydes, så hænger det sammen med, at byrådet ved budgetlægningen for 2019 valgte at udskyde byggeriet af et nyt børnehus i Skals. Man vil først undersøge nærmere, hvor den nye institution skal placeres. Derfor er der behov for, at børnehuset har hjemme på Kærvej i et år mere.

Måske ved skolen

Som tidligere omtalt i folkebladet er det blandt andet på tale at placere børnehuset ved Skals Skole. I flere andre af kommunens byer har man valgt at placere vuggestue og børnehave i forbindelse med skolen for eksempel i Hammershøj og i forbindelse med det kommende børnehus-byggeri i Ørum.

Aftalen om at udskyde overtagelsen og give afslag på prisen er godkendt af byrådet. Det indgår også i aftalen, at kommunen og efterskolen skal gennemgå bygningen for at aftale, hvordan den skal vedligeholdes frem til overtagelsesdagen. Der skal laves en vedligeholdelsesplan særligt i forhold til bygningens klimaskærm, og planen skal følges op i god tid, inden efterskolen overtager bygningen.

Efterskole venter et år og får afslag i prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce