Efterskolens ansatte fortsætter lidt endnu

Kongenshus Efterskole må lukke efter 35 år med efterskole i Sdr. Resen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Efterskolens ansatte fortsætter lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongenshus Efterskoles 20 ansatte arbejder på stedet, indtil behandlingen af konkursbegæringen mod efterskolen formelt er gået i gang ved Skifteretten. Eleverne tager hjem i dag, onsdag.

Sdr. Resen: Den står på oprydning og afsked på Kongenshus Efterskole i Sdr. Resen i disse dage. Som folkebladet fortalte i går er efterskolen begæret konkurs af Skat som følge af en stor skattegæld og med kun 15 tilmeldte elever til næste skoleår.

Derfor lukker efterskolen med kort varsel, og de otte tilbageværende elever bliver i dag, onsdag, hentet af deres forældre, oplyser efterskolens forstander, Johan Vethe. Imens arbejdes der på at finde andre skoler, hvor eleverne kan gå til de mundtlige eksamener, som de mangler, og som de skulle have gennemført på skolen den 1. juni.

- Det er endnu ikke faldet på plads, men der arbejdes på højtryk, og der er jo også lidt tid endnu til den 1. juni, siger Johan Vethe, der blev forstander sidste år.

Han forklarer også, at efterskolens 20 ansatte - heraf otte fuldtidsansatte inklusive forstander og viceforstander - fortsætter arbejdet på skolen lidt endnu. Nærmere betegnet indtil konkursbegæringen formelt er godkendt, og behandlingen af begæringen er sat i gang ved Skifteretten i Viborg. Her oplyser man i øvrigt overfor folkebladet, at man endnu ikke har en sag, der angår Kongenshus Efterskole.

Trist dag

Johan Vethe forklarede tirsdag overfor folkebladet, at det altså er Skat, der mandag har afsendt konkursbegæringen på baggrund af en skattegæld, der nu er på 1,9 millioner kroner, og som er vokset fra 2014 og fremefter.

- Når Skifteretten har modtaget begæringen, har man syv dage til at godkende begæringen og gå videre med sagen. Derfor går jeg ud fra, at vi formentlig efter pinse bliver kaldt til et møde, og at viceforstanderen og jeg skal hjælpe kurator med at finde de forskellige dokumenter. Indtil konkursbegæringen formelt er taget under behandling, er vi ansatte her stadig, og der er skal jo også ryddes op, siger Johan Vethe.

Skolen har de seneste år kæmpet med små elevhold, hvilket har påvirket økonomien. Ved dette efterskoleårs start begyndte omkring 40 elever, og det var også det antal, der mindst skulle være tilmeldt nu, for at man kunne lade skolen åbne igen efter sommerferien. Men med blot 15 tilmeldte var det ikke realistisk at nå derop, og det var således allerede besluttet, at skolen ikke åbnede igen, da konkursbegæringen fremskyndede lukningen, oplyste Johan Vethe tirsdag.

- Det er en trist dag. Man man skal huske ikke at lade det negative overskygge, at det har været en god skole i rigtigt mange af de 35 år, den har eksisteret, og at 2000 elever har været på skolen gennem tiden, siger Johan Vethe.

Efterskolens ansatte fortsætter lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce