Fire boliger på vej på mejerigrund

De fire almene boliger skal bygges på grunden, hvor Vammens tidligere mejeri lå. Arkivfoto: Morten Dueholm

Fire boliger på vej på mejerigrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Kommune sælger den gamle mejerigrund i Vammen til Boligselskabet Sct. Jørgen. Samtidig sælger boligselskabet grundene Genvej 5 og 7 til Langsø Friskole.

Vammen: To ejendomshandler i Vammen, som skal bane vejen for ny udvikling i byen, er nu faldet på plads. Viborg Kommune sælger grunden på Haugårdsvej 2 i Vammen til Boligselskabet Sct. Jørgen, og samtidig sælger boligselskabet to ubebyggede grunde på Genvej 5 og 7 til Langsø Friskole.

De to handler skal dels gøre det muligt for boligselskabet at bygge fire almene boliger på Haugårdsvej og dels skal Langsø Friskole have sikret sine udvidelsesmuligheder, så skolen med tiden kan bygge på de to grunde.

Viborg Byråd har sagt ja til, at kommunen sælger Haugårdsvej 2, hvor Vammen tidligere og nu nedrevne mejeri lå, til boligselskabet for 100.000 kroner. Samtidig har byrådet dispenseret fra reglen om, at sådan en grund skal sælges i udbud. Prisen har man fundet frem til ved, at en ejendomsmægler har lavet en vurdering af værdien.

Boligselskabets salg af de to grunde ved Langsø Friskole til friskolen var betinget af, at selskabet kunne få lov til at købe mejerigrunden af Viborg Kommune.

Viborg Byråd har samtidigt godkendt planerne for økonomien i de fire boliger, som boligselskabet skal til at bygge.

Det er på den markerede grund på hjørnet af Haugårdsvej og Nørregade, at boligselskabet vil bygge.
Det er på den markerede grund på hjørnet af Haugårdsvej og Nørregade, at boligselskabet vil bygge.

Lokalplanen skal ændres

Langsø Friskole køber de to grunde for at sikre skolens fremtidige udvidelsesmuligheder. Hvis friskolen skal bygge på grundene, kræver det først en ændring af lokalplanen, men med den eksisterende lokalplan kan skolen godt få lov til at bruge grundene til mindre permanente formål som for eksempel legeplads i op til tre år. Mejerigrunden er i forvejen i lokalplanen for området udlagt til boligformål.

De fire boliger på mejerigrunden skal bygges for en samlet anskaffelsessum på knap 6,6 millioner kroner, og den årlige leje bliver på 821 kroner per kvadratmeter. Boligerne skal udformes som to dobbelthuse. Hver bolig får egen have med terrasse samt gårdrum med udhus. Der bliver tale om en tre-værelses bolig på 85 kvadratmeter, to treværelses-boliger på 95 kvadratmeter og en fire-værelses på 105 kvadratmeter. Efter planen skal byggeriet være klar til indflytning i slutningen af 2020.

Sælger med tab

Boligselskabet havde oprindeligt planlagt, at det skulle bygge på de grunde, som nu sælges til friskolen.

I 2010 købte selskabet ejendommene for i alt 1,15 millioner kroner, men de bliver nu - efter en mæglervurdering solgt til friskolen for i alt 200.000 kroner.

Det vil altså sige, at boligselskabet som udgangspunkt har tabt 950.000 kroner på handelen med de to ejendomme på Genvej, men Viborg Kommunes forvaltning vurderer, at det er mere hensigtsmæssigt for byudviklingen i Vammen, at det er på mejerigrunden, at man bygger nye boliger. Forvaltningen understreger i dagsordenen til byrådet, at boligerne på mejerigrunden ikke vil få en højere husleje, end hvis selskabet havde gennemført et eventuelt byggeprojekt på Genvej.

Fire boliger på vej på mejerigrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce