Flere end 1200 træer blomstrer til forårsfest

Blomstergårdens mange æbletræer og paradisæbletræer er i blomst i disse dage. Foto: Blomstergården

Flere end 1200 træer blomstrer til forårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blomstergården inviterer til forårsfest med et væld af blomstrende frugttræer og mycelium til svampedyrkning hjemme i haven.

Viborg/Rødding: Man kan se flere end 1000 blomstrende æbletræer og flere end 200 forskellige paradisæbletræer i blomst, når Blomstergården mellem Viborg og Rødding inviterer til forårsfest søndag den 20. maj som en start på sommersæsonen.

Blandt nyhederne til årets forårsfest er besøg af et lille firma, der udbyder mycelium til svampe, som man selv kan dyrke hjemme i haven på de stammestykker, der bliver til overs, når man er nødt til at fælde et træ.

Fra klokken 10 til 14 inviterer Blomstergårdens Venner alle private til at bytte og sælge af deres overskydende planter fra haven og andre ting til haven. Blomstergården oplyser, at man på nuværende tidspunkt ved, at der kommer sælgere med stauder og stenbedsplanter og planter til krukker. Man kan også møde smeden, der laver smykker. Klokken 11.15 er der planteauktion, hvor man kan byde på spændende planter til haven. Alle private kan få en gratis bytte-/salgsstand ved henvendelse til Blomstergården.

Sjældne træer

Kl. 14.00 er der rundvisning i pometet og haven ved Villy Mougaard. I år bliver der lagt særlig vægt på de mange forårsblomstrende planter i haven og problemer eller fordele ved en lidt mere kold vinter, som den vi har haft i år. Hvorfor overvintrer nogle planter bedre og andre dårligere? Gennem 30 år har Blomstergården samlet mange forskellige træer, som er særdeles velegnede til haver og parker. Mange af træerne er nok oversete af både plantesælgere og haveplanlæggere. Blandt andet findes der en større samling af røn og prydkirsebær i parken, og træer som trompetkrone og sydbøg kendes sikkert ikke af mange haveejere.

I tilknytning til parken ligger Blomstergårdens Pomet, der med over 800 forskellige sorter af frugttræer og frugtbuske er Danmarks mest artsrige plantesamling. Her afprøves de forskellige sorter under forhold, der kan minde meget om de forhold, som træerne bydes i en privat have. Træerne bliver således ikke sprøjtet mod insekter eller svampesygdomme. Netop nu blomstrer de flere end 400 forskellige æbletræer og 200 paradisæbler. Paradisæblernes blomster findes i alle nuancer fra renhvid til mørkerød. Frugttræer som pærer, kirsebær og blommer er ved at have overstået deres blomstring, og på nuværende tidspunkt kan man så småt se, om bierne har sørget for en ordentlig befrugtning.

700 slags georginer

I plantesalget finder man Danmarks største udvalg i georginer. Der er cirka 700 forskellige georginer eller dahlia, som mange kalder dem, udplantet i parken. Her i forårstiden er det muligt at købe knolde af de mange forskellige georginer.

På Blomstergården opformeres hvert år over 300 forskellige sorter af æbler, pærer, blommer og mange forskellige andre mere eller mindre kendte bær- og frugttræer. Blomstergårdens plantesalg er i dag koncentreret om frugttræer og bærbuske, og her findes Danmarks måske største udvalg i træer og buske med frugt og bær. Det er også muligt at få opformeret det frugttræ, som kom ind i familien for mange år siden, måske som en frøplante sået af ens bedstemor. Det kan man også høre meget mere om til forårsfesten.

Flere end 1200 træer blomstrer til forårsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce