Formand takkede af efter 11 år med koncerter

Tråd i Daugbjerg afleverede i november over 30.000 kroner til hospitalsklovnene på Viborg Sygehus. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Formand takkede af efter 11 år med koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Hans Pedersen trak sig fra bestyrelsen i foreningen Tråd i Daugbjerg, da der var generalforsamling forleden. Foreningen fortsætter dog, så det er ikke slut med intimkoncerter i Daugbjerg.

Daugbjerg: Efter 11 år som en af drivkræfterne bag de tilbagevendende koncerter i Daugbjerg Forsamlingshus, var det tid til at sige farvel og tak for Hans Pedersen, da foreningen Tråd i Daugbjerg holdt generalforsamling mandag aften.

Her var 20 mødt frem for at deltage, og man kunne se tilbage på et fint år med koncert med Jordans Drive i forsamlingshuset i oktober. En koncert, der på forhånd var bestemt som en støttekoncert for hospitalsklovnene på sygehuset i Viborg, og i november kun repræsentanter for foreningen så aflevere godt 30.000 kroner til hospitalsklovnene.

Hans Pedersen havde allerede på grund af helbredet på forhånd sagt, at det var sidste år, at han var i bestyrelsen for den forening, der egentlig begyndte, da han som byens døjskonge skulle få 1000 kroner til at vokse og derfor slog til, da det blev muligt at hyre Ester Brohus og arrangere koncert i forsamlingshuset. De følgende år fortsatte konceptet på græsrodsbasis, men i 2010 blev der stiftet en forening, der stod bag koncerterne, og hen over årene er det altså blevet til en række koncerter med blandt andre Peter Viskinde, Nice Little Penguins, Søs Fenger og Jordans Drive, hvor en del af overskuddet bagefter er fordelt blandt byens foreninger og til lokale formål.

- Der var nok ingen, der havde set det komme, at det blev til så mange koncerter, siden dengang det hele begyndte. Det var selvfølgelig lidt underligt for mig at være med for sidste gang som formand, men helbredet er ikke til det mere, og jeg er helt afklaret og fortrøstningsfuld for, at de andre i bestyrelsen vil tage det her videre. Og jeg glæder mig egentligt til at være i salen ved den næste koncert og bare kunne være publikum frem for at fise rundt som en skoldet skid, siger Hans Pedersen.

Hans Pedersen gik af som formand ved generalforsamlingen for Tråd i Daugbjerg. Arkivfoto
Hans Pedersen gik af som formand ved generalforsamlingen for Tråd i Daugbjerg. Arkivfoto

Mindeord for kasserer

Samme aften blev der holdt generalforsamling for foreningen Venner af Daugbjerg Dås, og man mindedes indledningsvis kassereren i begge foreninger, Jørgen Jønsson, der døde pludseligt i sommer.

- Der var flere, der sagde nogle mindeord, og det har været sådan i de to foreninger og andre foreninger, hvor Jørgen har været aktiv, at det er gået op for os bagefter, hvor meget han egentlig stod for, og hvor meget han egentlig fik lavet i de foreninger. Der er mange foreninger, der har tænkt, hvad gør vi nu, da han døde i juni, siger Hans Pedersen.

I bestyrelsen var der genvalg til Bob Pedersen og Viggo Madsen, og i stedet for Hans Pedersen og Jørgen Jønsson kom Svenning Sørensen og Leif Christensen med i bestyrelsen, der også tæller Trier Christensen.

Foreningen fortsætter som nævnt og vil arrangere koncerter når og hvis muligheden byder sig. Som noget nyt er det grundidéen, at lokale foreninger kan få del i overskuddet mod, at man yder en indsats i forbindelse med afholdelsen af koncerterne. Eksempelvis i køkkenet eller ved at stille op og rydde borde væk efter koncerten, fortæller Hans Pedersen.

Foreningen har en beholdning på omkring 17.000 kroner, selvom man i i løbet af året gav 11. 000 kroner til foreningen Venner af Daugbjerg Dås for at dække udgifterne i forbindelse med skøde og tinglysning og andre formaliteter, da den forening overtog det lokale vartegn Daugbjerg Dås fra Det radikale venstre i årets løb.

Bestyrelsen i Tråd i Daugbjerg har endnu ikke konstitueret sig. Det sker på et møde på mandag.

Formand takkede af efter 11 år med koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce