Forstander: Efterskole er begæret konkurs

Kongenshus Efterskole må lukke. Arkivfoto: Morten Dueholm

Forstander: Efterskole er begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge forstander Johan Vethe er Kongenshus Efterskole begæret konkurs af Skat på grund af en stor skattegæld. Derfor må skolen lukke omgående, og de blot otte tilbageværende elever skal til de sidste mundtlige prøver på andre skoler.

Sdr. Resen: Kongenshus Efterskole i Sdr. Resen er begæret konkurs af Skat og må lukke omgående.

Det oplyser skolens forstander Johan Vethe over for Viborg Stifts Folkeblad. Ifølge Johan Vethe er konkursbegæringen indgivet af Skat mandag, og den betyder, at skolen lukker omgående, og at eleverne må forlade skolen onsdag.

- Vi får hjælp fra en koordinator på Bjergsnæsskolen til at finde andre skoler, hvor eleverne kan tage de mundtlige afgangsprøver for henholdsvis 9. og 10 klasse. Vi havde håbet, at skolen kunne fortsætte den ekstra måned, så eleverne kunne få deres afsluttende mundtlige prøver overstået den 1. juli og skoleåret kunne afsluttes, men det kan ikke lade sig gøre. Den konduite kunne man godt have vist, synes jeg, men sådan blev det altså ikke, siger Johan Vethe,

På skolens side på Facebook oplyses det blot, at skolen ikke genåbner efter sommerferien, og det blev ifølge Johan Vethe besluttet i marts eller april, at skolen måtte lukke, hvis ikke man nåede op på mindst 40 tilmeldte inden onsdag i næste uge. Lige nu er blot 15 meldt til, og det er altså ikke realistisk at nå det mål.

- Derfor var det jo besluttet, at skolen skulle lukke, siger Johan Vethe.

Skoleåret for efterskolen begyndte med omkring 40 elever, men slutter altså med blot otte elever.

- For nogle var efterskolelivet ikke noget for dem alligevel, og andre måtte vi sende hjem. Vi havde ellers god erfaring med et nyt livstilshold, men forsøget på at finde nye elever nok til det kommende år på det hold, har altså ikke båret frugt, siger Johan Vethe.

Kongenshus Efterskole er begæret konkurs på grund af stor skattegæld, oplyser forstander Johan Vethe. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kongenshus Efterskole er begæret konkurs på grund af stor skattegæld, oplyser forstander Johan Vethe. Arkivfoto: Morten Dueholm

Stor skattegæld

Ifølge Johan Vethe er det en stor skattegæld, der er årsag til konkursbegæringen fra Skat.

- Gælden går tilbage til 2014, men er siden vokset fra 300.000 kroner til nu 1,9 millioner kroner og i en periode er der slet ikke blevet betalt skat. Vi har så indgået en frivillig afbetalingsordning, men med færre elever så kommer der jo også mindre ind i statstilskud, og så bliver det svært at fortsætte med at betale af på gælden, siger Johan Vethe.

Han har det skidt med, at skolen skal lukke, og at den skal lukke så pludseligt.

- Det er trist. Det er en efterskole, der har eksisteret i 35 år, og 2000 elever har været her på skolen gennem tiden, så det har jeg det da skidt med, siger Johan Vethe.

Ifølge ham skal der nu udpeges en kurator. Johan Vethe regner med at skulle assistere med at finde materialer i arkivet i et par dage, og så er det også slut for ham. Hvad der skal ske med skolens bygninger er uvist, men i sidste ende kan det ende med en tvangsauktion, vurderer forstanderen.

Der er ifølge efterskolens hjemmeside 20 ansatte inklusive forstander og viceforstander på Kongenshus Efterskole.

Forstander: Efterskole er begæret konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce