Glæde over plads i byrådet hos S i Fjends

Birgith Langballe fra Stoholm fik en plads i byrådet ved kommunalvalget, og det glædede man sig over ved generalforsamlingen hos Socialdemokraterne i Fjends. Arkivfoto: Morten Stricker.

Glæde over plads i byrådet hos S i Fjends

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne i Fjends fik valgt en af tre kandidater ind i byrådet ved valget i november, og det glædede man sig over på lokalforeningens generalforsamling.

Fjends: Det blev ikke til det ekstra mandat og borgmesterposten for Socialdemokraterne, da der blev holdt kommunalvalg i Viborg Kommune i november. Men Socialdemokraterne i Fjends fik en af tre opstillede kandidater valgt ind i byrådet - nemlig Birgith Langballe fra Stoholm - og det glædede man sig over, da den lokale forening holdt generalforsamling for nylig.

Her havde formand Else Th. Pedersen naturligt nok fokus på netop valget i efteråret i hendes beretning. Hun fortalte, at forberedelserne til valgkampen i 2017 nærmest begyndte straks efter det seneste kommunalvalg, men selvfølgeligt kulminerede i efteråret sidste år. Socialdemokraterne i Fjends havde tre kandidater opstillet - Else Th. Pedersen, Bjarne Andersen og Birgith Langballe fra Stoholm, og sidstnævnte fik altså med 482 personlige stemmer en plads i byrådet.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores lille forening gik efter mindst et socialdemokratisk byrådsmedlem fra Fjends. Derfor var glæden også rigtig stor, da stemmerne blev talt op, og Birgith Langballe havde fået stemmer nok til at blive valgt, sagde Else Th. Pedersen.

Hun kunne også konstatere, at det altså ikke blev til en samlet mandatfremgang eller en borgmesterpost til Socialdemokraterne i kommunen, men at det, når det ikke kunne blive anderledes, egentlig gik "ikke så ringe endda".

Færre medlemmer

Else Th. Pedersen var også omkring medlemssituationen for den lille vælgerforening i Fjends. 2017 gav tre nye medlemmer af foreningen, men desværre også en samlet afgang på otte medlemmer på grund af både udmeldelser, manglende kontingentbetaling og dødsfald i årets løb. Ialt er der 38 medlemmer af foreningen i Fjends, og derfor har det også været drøftet, om der skulle forandringer til.

- Med en forening med 38 medlemmer kan man begynde at diskutere, om der skal til at ses på forandringer. Det siger sig selv, at med så få medlemmer bliver det også sværere at få besat poster i bestyrelsen. Det vil være utrolig dejligt, hvis vi igen kunne mønstre omkring 50 medlemmer, men de er ikke sådan lige at stampe op af jorden, sagde formanden.

Else Th. Pedersen glædede sig dog over, at meningsmålingerne på landsplan ser gode ud i øjeblikket, at regionsrådsvalget endte med, at formandsposten gik til socialdemokraten Anders Kühnau, og at Ole Jepsen igen kunne sikre sig en plads i regionsrådet. Hun mindedes også formanden for Fællesledelsen hos Socialdemokraterne i Viborg Kommune, Per Pedersen, som afgik ved døden i oktober sidste år.

Desuden var der oplæg om regionsrådsarbejdet fra Ole Jepsen, orientering om folketingsarbejdet netop nu ved folketingsmedlem Karin Gaardsted, mens Per Møller Jensen fortalte om byrådsarbejdet og baggrunden for konstitueringen.

I bestyrelsen var der genvalg til formand Else Th. Pedersen og kasserer Karl Johan Larsen. Også bestyrelsesmedlemmerne Søren Sørensen, Hans Jørgen Nørgaard og Birgith Langballe blev genvalgt. Teddy Schmidt blev genvalgt som suppleant til bestyrelsen, mens Jan langballe blev nyvalgt suppleant.

Glæde over plads i byrådet hos S i Fjends

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce