Handels- og borgerforening mod sammenlægning

Alhedestien bliver nu snart ført lige i gennem Karup by - i det gamle jernbanetrace - og det glæder borgerforeningens formand, Frank Larsen, som har kæmpet hårdt for det i flere år. Arkivfoto: Morten Dueholm

Handels- og borgerforening mod sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerforeningen i Karup hedder nu "Karup Borger- og Erhvervsforening", hvilket er et skridt mod sammenlægning med byens handelsforening.

Karup: Borgerforeningen og handelsforeningen har i et stykke tid talt om at lægge sig sammen, og førstnævnte har nu taget et skridt i retningen ved at skifte navn til Karup Borger- & Erhvervsforening.

Det blev besluttet på borgerforeningens nylige generalforsamling i forsamlingshuset, hvor hele 92 medlemmer var mødt op.

De fik foruden en masse oplysninger om det forgangne år, den aktuelle situation og fremtidige planer som sædvanligt en gang gule ærter og flæsk at gå hjem på.

Formand Frank Larsen berettede om et aktivt år, hvor borgerforeningen er lykkedes med nogle af sine mange ideer og projekter. Senest kom man i mål med at få Alhedestien til at følge det gamle jernbanetrace gennem hele byen. Hidtil har cyklister og gående på stien skullet en omvej ad Bredgade og Åvej.

Der har været en masse trakasserier og bureakratiske forhindringer, men de er nu overvundne, så stien kan snart føres i mellem kirken og kartoffelmelfabrikken. Frank Larsen takkede de involverede parter, herunder også de lodsejere, der har givet tilladelse til den nye stiføring.

Formand Frank Larsen i byparken Lunden, hvor borgerforeningen i Karup hvert år holder flere velbesøgte arrangementer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Formand Frank Larsen i byparken Lunden, hvor borgerforeningen i Karup hvert år holder flere velbesøgte arrangementer. Arkivfoto: Morten Dueholm

Ledvogterhuset

Knap så konkrete resultater har der været på andre områder, hvor borgerforeningen har været involveret eller har en interesse. Det lykkedes ikke at gøre det gamle ledvogterhus til hverken et kartoffel- eller cykelhus. Men med en ny ejer bliver huset dog sandsynligvis bevaret og skal efter planen rumme et lille legetøjsmuseum.

Til gengæld glædede Frank Larsen sig over, at Alhedestien nu er ført under Aarestrupvej, så blandt andre børn kan komme mere sikkert til og fra skole. Og i den modsatte ende af byen har Viborg Kommune også langt om længe fået etableret en cykelsti langs Hessellundvej ud til Midtjyllands Lufthavn. Men som Frank Larsen bemærkede, så får stien nok først stor betydning, når eller hvis den bliver forlænget ud til Hessellund Sø-camping og golfbanen, for det er formentlig de færreste, der cykler, når de skal ud at flyve.

Et byforum på vej

Vedrørende foreningen kom formanden blandt andet ind på, at man sammen med en række andre foreninger arbejder på at oprette et egentlig byforum, hvor møder og arrangementer kan koordineres. Desuden er der planer om at få oprettet et fælles korps af bypedeller, der skal sørge for, at Karup by holdes i ren og god stand.

Og i samme boldgade fortalte Frank Larsen, at der snart kommer et antal nye borde og bænke i den centrale del af byen. Pengene kommer fra kommunen og hidrører byfornyelsesprojektet, som ellers er afsluttet.

I forhold til det indre foreningsliv kunne formanden berette om en række vellykkede arrangementer, der sædvanligvis holdes hvert år. Det gælder blandt andet grundlovsmødet, sankthansfesten og sommerudflugten.

Bestyrelsen blev genvalgt, og Frank Larsen fortsætter som formand.

Handels- og borgerforening mod sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce