Her går det godt: Flere indbyggere og masser af projekter

Mona Østergaard, Frank Mikkelsen og Kurt Mosgaard (th.) er tovholdere for områdefornyelsesprojektet i Mønsted. Her ses de ved byskiltet på Kalkværksvej med de kommende byggegrunde på området til venstre i billedet. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Her går det godt: Flere indbyggere og masser af projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byfornyelse, flere indbyggere, ny hjemmeside og en ny film om Mønsted. Der var nok at glæde sig over, da Mønsted og omegns lokalråd forleden holdt generalforsamling.

Mønsted: "En by med plads til livet". Sådan lyder det om Mønsted på byens nye hjemmeside. Og der er godt gang i byen, og det er gode ting, der er undervejs.

Det kunne man konstatere, da der var generalforsamling i Mønsted og omegns lokalråd. Her orienterede Kurt Mosgaard om status på den kommende områdefornyelse, som er godt på vej efter, at landdistriktsudvalget i marts bevilgede tre millioner kroner til at give Mønsted et løft. Der er særligt fokus på hovedgaden og en oprensning af Mønsted Bæk som de dele af projektet, som man lokalt er blevet enige om at prioritere. Desuden er grønne områder, renovering af stier og nye stier og en cykelsti til Daugbjerg blandt ønskerne i byen, der også har fået en halv million kommunale kroner fra et pilotprojekt om landsbyudvikling, som byen har været en del af.

Man har også fået noget godt ud af de 50.000 kroner, som Mønsted vandt, da byen i 2013 blev Årets lokalområde i kommunen. De er brugt til en film om Mønsted og omegn, og desuden har byen fået ny hjemmeside - monstedby.dk - hvor man kan se den nye film, finde oplysninger om byens foreninger og virksomheder og finde byens fælles aktivitetskalender.

Den kommende områdefornyelse skal blandt andet give et løft til hovedgaden gennem Mønsted. Arkivfoto
Den kommende områdefornyelse skal blandt andet give et løft til hovedgaden gennem Mønsted. Arkivfoto

Få grunde og lejeboliger

Med nu 750 indbyggere er Mønsted beboermæssigt er vokset over de seneste ti år. Det er nemlig 85 flere indbyggere end dengang. Vokseværket er dog ikke fuldt med i forhold til antallet af lejeboliger og byggegrunde, og det blev også vendt på generalforsamlingen.

Der er nemlig ikke bygget nye huse i løbet af det seneste kalenderår, og der er kun tre byggegrunde tilbage. Kommunen vil i 2019 byggemodne seks grunde på Kalkstensvej og yderligere seks grunde samme sted i 2020. Det hjælper dog ikke i forhold til antallet af lejeboliger i byen. Der er i øjeblikket 22 på venteliste til en lejebolig i Mønsted, hvilket er på niveau med Stoholm, hvor der er langt flere lejeboliger.

"Der ønskes hurtigst muligt flere lejeboliger, så eksempelvis ældre kan sælge deres huse og komme til noget mindre. Det er ikke ok, at vores ældre skal flytte til Stoholm eller Viborg for at få en ældrebolig", hedder det i referatet efter generalforsamlingen.

Bypedeller på vej

I løbet af året er Mønsted Handels- og Håndværkerforening lagt sammen med lokalrådet, hvilket betyder, at rådet har fået nye opgaver som flagning i byen og julebelysning.

Som noget nyt vil man i løbet af foråret forsøge at få et korps af frivillige bypedeller stablet på benene i Mønsted. Bypedellerne skal efter planen hjælpe med forskellige opgaver som at samle affald og holde legepladsen pæn.

Efter generalforsamlingen har bestyrelsen for lokalrådet konstitueret sig med Mona Østergaard som formand, Kirsten Isaksen Frandsen som næstformand, Helle Sommer som sekretær, Jens Harrestrup som kasserer, Kurt Mosgaard som tovholder for byfornyelsen og Rene Madsen som tovholder for byggeri og erhverv. Suppleanter er Jeppe Bak og Anne Mette Thomsen.

Her går det godt: Flere indbyggere og masser af projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce