Historien om en populær ønskekoncert

Karsten Holm besøger fredag den 25. januar Karup Sognegård, hvor han fortæller om og spiller populære sange fra ønskeprogrammet Giro 413. Privatfoto

Historien om en populær ønskekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karup: Musikeren og sangeren Karsten Holm, Stjær ved Galten, besøger fredag den 25. januar Karup, hvor han i sognegården ved kirken fra klokken 14.30 optræder med "Historien om Giro 413", det populære ønskeprogram, der i adskillige årtier har været middags-bagtæppe om søndagen i hundredetusinder af danske hjem. Programmet kører stadigvæk, men dog nu på P5, der kun kan høres på DAB- og netradio.

58-årige Karsten Holm, der også er kendt for at fortolke Elvis Presley, Otto Brandenburg, Kim Larsen og flere andre musikere og sangere, vil i Karup Sognegård give sine versioner af en lang række af de populæreste Giro 413-numre. Fra Aksel Schiøtz og Gustav Winckler til Bjørn Tidemann, Kim Larsen og Lars Lilholt.

Karsten Holm vil også fortælle historien om dette program, der begyndte i efterkrigstiden. Den gang var der - også - store flygtningestrømme i Europa. Statsradiofonien, som Danmarks Radio hed dengang, fik en ide om at lave nogle ønskekoncerter i radioen, hvor lytterne kunne samle penge ind til disse flygtninge.

Programmet hed først "Lytternes ønskekoncert på grammofon". Udsendelsen blev en stor succes og fortsatte, selv om indsamlingerne efterhånden kom til at gælde andre velgørende formål.

Efter nogle år kom Otto Leisner - senere også kendt tv-underholdningsmand - til som vært, og med ham kom ønskekoncert-udsendelsen til at hedde "Giro 413" efter gironummer, som indsamlede beløb skulle betales ind på.

jøp

Historien om en populær ønskekoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce