Hjernegymnastikkens motionsdag i Vestfjends

Vestfjendsskolen har flere gange været med til at markere Skolernes Skakdag. Arkivfoto: Preben Madsen

Hjernegymnastikkens motionsdag i Vestfjends

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne på Vestfjendsskolen i Vridsted er med, når de små grå skal holdes til ilden med masser af skak til Skolernes Skakdag.

Vridsted: Det mest klassiske brætspil - skak - blandes med nyt, når der er Skolernes Skakdag landet over fredag. Her på den sidste dag inden skolernes vinterferie er en række skoler landet over i gang med at spille skak, og blandt de skoler er Vestfjendsskolen i Vridsted.

Lærere, pædagoger og ældre elever har i januar været på på kursus i, hvordan man organiserer "Motionsskak", "Action-skak" og "Arm og Hjerneskak", og i år er der premiere på det nye Fortknight-skak, som kombinerer elementer fra skak med den digitale landeplage, spillet Fortnite.

- Skolernes Skakdag har udviklet sig til en skolefest, hvor elever, lærere og pædagoger mødes til lærerigt samvær over det evigt-unge spil. Det glæder Dansk Skoleskak meget, at flere skoler i det vestjyske fejrer "Hjernegymnastikkens motionsdag", siger Mikkel Nørgaard, der er programleder hos Dansk Skoleskak i en pressemeddelelse.

Skakklub i Vridsted

49.853 elever på 293 skoler landet over markerer Skolernes Skakdag fredag - 21 af dem ligger i Vestjylland og to af skolerne i Viborg Kommune. Udover Vestfjendsskolen, der i en årrække har haft fokus på skak og har en velfungerede skoleskakklub, er også Bøgeskovskolen i Bjerringbro blandt de deltagende skoler.

Der opleves i øvrigt en stigende interesse for skoleskak, og 600 af landets skoler har som på Vestfjendsskolen enten et tilbud om skoleskak i fritiden eller skak som obligatoriske timer, og det glæder Mads Jakobsen, der er generalsekretær hos Dansk Skoleskak.

- I en tid, hvor mange kigger mere på en skærm end på hinanden, oplever vi i Dansk Skoleskak rekordstor interesse for vores analoge indlæringsaktiviteter og Skolernes Skakdag, siger Mads Jakobsen i pressemeddelelsen.

Hjernegymnastikkens motionsdag i Vestfjends

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce