Info-møde om at få genrejst kartoffeltyskerladen

Gregers Laigaard inviterer den 25. januar alle interesserede til informationsmøde på sin kro om genrejsningen af den sidste kartoffeltyskerlade og projektet "Kartoflens Univers". Arkivfoto

Info-møde om at få genrejst kartoffeltyskerladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønhøj: Foreningen Liv på Alheden og kroejer Gregers Laigaard arbejder i det nye år videre med planerne om et "Kartoflens Univers" - et kombineret museums- og oplevelsescenter i tilknytning til Grønhøj Kro og Morten Korch-museet.

Foreløbig er der tale om et forprojekt, der skal klargøre, om det er muligt og i givet fald på hvilken måde, "Kartoflens Univers" lader sig realisere.

Men som det første, håndgribelige er det planen allerede i år at få genrejst den sidste kartoffeltyskerlade, der for nogle år siden blev nedtaget stykvis i Sandkærgårde lidt øst for Grønhøj.

Laden, der som nybygget omkring 1760 stod i Grønhøj, skal sandsynligvis sættes sammen igen og stå inde i en maskinhal ved Grønhøj, idet laden næppe længere tåler at være udsat for vejr og vind.

Gregers Laigaard og kompagni vil gerne have frivillige til at hjælpe med genopførelsen af kartoffeltyskerladen, og i den forbindelse inviteres alle interesserede til informationsmøde på kroen fredag den 25. januar klokken 15.00.

Her vil tidligere museumsinspektør Søren Toftgård Poulsen, der var med til nedtagningen i Sandkærgårde, komme med et oplæg til, hvordan det kan lade sig gøre at få laden rejst igen.

Værterne lægger også op til, at der rent praktisk fastlægges nogle arbejdsweekender hen over de næste måneder.

Overordnet bliver forprojektet til "Kartoflens Univers" styret af to lokale turisme-eksperter. Den ene er Britta Leth, som blandt andet har været turistchef i Viborg, og den anden er Mogens Knudsen, der har stået for Fjends-projektet "Flagermusenes land".

"Kartoflens Univers" har i øvrigt fået egen hjemmeside, hvor man blandt andet kan blive klogere på ideen bag projektet.

jøp

Info-møde om at få genrejst kartoffeltyskerladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce