Juletræerne tændt på festlig vis

Løvels juletræ med storken i toppen. Foto: Henning Mousten Nielsen

Juletræerne tændt på festlig vis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

 

Løvel: Fredag aften kl. 17.00 præcist, på den første dag i december, til måneskin og begyndende nattefrost, blev Løvels illuminerede juletræer i Mindelunden samt på trekanten ved Søndergade/Kirkehøj tændt på festlig vis.

Fra kl. 16 havde bestyrelsesmedlemmer fra Løvelfonden, forsamlingshuset og borgerforeningen varmet de ankomne kunder og deltagere godt op med gløgg, kaffe og saftevand med tilhørende æbleskiver, julebag og hyggelig julemusik foran købmandens butik.

Der var god deltagelse og tillige mange børn. De fik sig en ekstra en på opleveren, da selveste julemanden også havde hørt om arrangementet og udvalgt sig dette som opvarmning til hans store aften, den 24. december, samt til børnenes juletræ i hallen søndag eftermiddag. Alle fik lidt med hjem.

Mange undrer sig sikkert over juletræets top i år, hvor en stork troner. Der er selvfølgelig en rigtig god forklaring herpå. Løvel er jo storkens by, ved I nok, og da det netop er 10 år siden, dette initiativ startede op og blev markeret tidligere på året, lå ideen jo lige til højrebenet. Desuden er det en gammel tradition, for før 1870 var det storke og nisser, der hang i træets top. For bedre at få julen til at hænge sammen med vor kristne tro er julestjernen siden kommet op i træets top. Men i "Peters Jul" var det stadig storken, der havde hæderspladsen, som også den Gamle By i Århus har fundet ud af. 

Kl. 18 var arrangementet forbi. Men alle gik hjem med en god oplevelse, der understreger vigtigheden af fællesskabsværdier som sammenhold, samhørighed om "et eller andet" samt vedligeholdelse af gode traditioner. Tak for det og glædeligt juleræs til alle.

Juletræerne tændt på festlig vis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce