Karup-området gik fra tre til to i byrådet

Allan Clifford Christensen, Karup, fastholdt sit Venstre-mandat i byrådet, men må notere sig en stor stemmenedgang i forhold til sidste kommunalvalg. Foto: Morten Dueholm

Karup-området gik fra tre til to i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inge-Lise Sterup lykkedes ikke med at afløse Gregers Laigaard. Allan Clifford er eneste V-medlem fra Karup-området i det nye byråd.

Karupegnen: Lokalpolitik er på mange områder netop snarere lokalt end politisk baseret. Og set i det lys var det netop overståede kommunalvalg en bet for den tidligere Karup Kommune.

Området går fra nytår fra de hidtidige tre til frem over to medlemmer af det 31 m/k store Viborg Byråd. Mens Allan Clifford Christensen (V), Karup, og Anders Bertel (S), Frederiks, holdt fast i deres respektive mandat, lykkedes ikke Inge-Lise Sterup (V) at afløse partifællen Gregers Laigaard, Grønhøj, der cirka to en halv måned før valgdagen besluttede at droppe sit kandidatur.

Anders Bertel gik fra 844 stemmer i 2013 til 1063 her i 2017, mens Allan Clifford Christensen måtte notere sig en tilbagegang fra 797 til 430 personlige stemmer. Formentlig blandt andet fordi socialdemokraten og karupboen Eva Merstrand, der stillede op for første gang uden dog at blive valgt, indkasserede 471 stemmer.

Inge-Lise Sterup trådte til som V-kandidat under valgkampen og lykkedes ikke med sit forsøg på at gøre byråds-comeback. Arkivfoto
Inge-Lise Sterup trådte til som V-kandidat under valgkampen og lykkedes ikke med sit forsøg på at gøre byråds-comeback. Arkivfoto

Ærgerlig formand

I Frederiks var Inge-Lise Sterup tilsvarende udsat for konkurrence fra især Anders Bertel. Og med 246 stemmer var Inge-Lise Sterup en del stemmer fra at komme i det nye byråd. Og er Inge-Lise Sterup ret afklaret med.

- Jeg er vist blevet for gammel til at være skuffet over den slags. Jeg skulle jo forsøge at fastholde nogle af de borgerlige stemmer i området efter Gregers, og det lykkedes da til en vis grad, siger hun.

68-årige Inge-Lise Sterup, der tidligere har siddet i først Karup og senere Viborg Byråd, afviser klart, at hun vil forsøge igen ved næste valg.

- I Venstrevælgerforeningen for Karup-Frederiks er vi så heldige at have flere unge aktive, og nu har vi fire år til at få en af dem kørt i stilling til næste valg, siger Inge-Lise Sterup, der fortsætter sit partiorganisatoriske arbejde som kasserer i vælgerforeningen.

Her er hendes formand, Lars Kristensen, Frederiks, lidt ærgerlig over, at det ikke lykkedes partiforeningen at fastholde to Venstre-byrådsmedlemmer fra Karup-området.

- Vi er jo gået tilbage i både Karup og Frederiks, og det er da noget, vi skal have set på, siger Lars Kristensen.

Han ønsker samtidig socialdemokraten Anders Bertel tillykke med et stærkt valg - og ser frem til, at han sammen med Venstres egen Allan Clifford kan arbejde for lokalområdets interesser i den store kommune.

- Og desuden glæder vi os jo fantastisk meget over, at Venstre får borgmesterposten, tilføjer han.

Godt samarbejde

Det gør Allan Clifford Christensen naturligvis også, lige som han er forvisset om, at han og Anders Bertel vil kunne arbejde godt sammen.

Allan Clifford peger på, at det i forgangne periode er lykkedes at skabe en lang række gode resultater til fordel for Karup-Frederiks. Fra byfornyelse i Karup til kunstgræsbane i Frederiks.

Ligeledes peger han på en lang række konkrete fællesopgaver i den kommende valgperiode. Fra byfornyelse af Frederiks, modernisering af hallerne i både Karup og Frederiks til et kvalitetsløft af Kølvrå-området.

Karup-området gik fra tre til to i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce