Karup vil også have frivillige "bypedeller"

Ole Kronborg forestiller sig, at de kommende bypedeller blandt andet skal holde rent og orden i området med de nye shelters ved Åresvad Å ved byparken Lunden. Privatfoto

Karup vil også have frivillige "bypedeller"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med oprettelsen af paraplyorganisationen Karup-Kølvrå Byforum er det også planen at få etableret en gruppe frivillige "bypedeller", der skal vedligeholde og forskønne byen.

Karup: Som tidligere omtalt har Karup-Kølvrå fået sit eget "byforum", og en af de indsatser, der i den sammenhæng er på bedding, er oprettelsen af en gruppe såkaldte "bypedeller".

Det skal være en gruppe frivillige, der byder sig til at bruge nogle timer en gang om ugen eller så til at vedligeholde og forskønne grønne områder og andre fællesarealer i byen. I mange tilfælde kommunale eller på anden vis offentlige arealer.

Ole Kronborg, der er tovholder for projektet, understreger, at opgaverne skal koordineres med Viborg Kommune, idet de frivillige skal supplere park og vej-folkene og ikke overtage deres arbejde.

Han erkender dog, at det ikke er så lige til at adskille de to ting. De kommende bypedeller kommer nok til at luge, hakke eller rengøre på steder, som ifølge manges opfattelse burde være kommunalt domæne.

I Karup som så mange andre småbyer må man blot konstatere, at det ikke altid bliver gjort, eller at standarden ikke er den, man ønsker sig lokalt. Og så er der næppe så meget andet at gøre end selv at tage fat. Det har man gjort i blandt andet Møldrup, Vammen og Stoholm. Og nu vil Karup altså også med på vognen. Hvis der er nogle frivillige, som melder sig.

Og det må gerne være nu eller snart, for det er jo især i sommerhalvåret, at de frivillige, udendørs "pedeller" skal være i gang.

Butiks-opbakning

Hvor meget bypedellerne kommer til at tage ansvar for, afhænger naturligvis af, hvor mange, der melder sig. Ole Kronborg håber på, at det bliver flere end en håndfuld, men han vil ikke sætte et mål op.

- I Møldrup er de vist 25 og i Vammen tre, så det er ikke til at vide, siger han.

Dem, der i Karup kunne være interesserede, er i hvert fald velkomne til at henvende sig til Ole Kronborg på telefon 4041 2645.

Bliver gruppen i Karup til noget, kan den komme med i den samme, kommunale ordning som bypedellerne i de øvrige småbyer i kommunen. Det vil sige, at kommunen yder et beløb til indkøb af maskiner, redskaber og andre remedier. Men man skal i lokalsamfundet selv vedligeholde maskiner med videre.

Til gengæld har tovholderen i Karup på forhånd fået et praj om, at lokale forretningsdrivende formentlig vil sponsere lidt vådt og lidt tørt til pedellerne under arbejdet.

Karup vil også have frivillige "bypedeller"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce