Klar til at gentage indsamlings-succes: Line fra Mønsted vil igen knække cancer

21-årige Line Carlsen, der stammer fra Mønsted, vil også i år, samle ind til Knæk Cancer. Her er hun fotograferet hos Rytter Ridesport i Romlund, hvor hendes heste er opstaldet. Foto: Benjamin Christensen

Klar til at gentage indsamlings-succes: Line fra Mønsted vil igen knække cancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årige Line Carlsen samlede i 2016 over 33.000 kroner ind til Knæk Cancer ved at samle pantflasker og arrangere et ridestævne. Nu er hun klar med en ny indsamling til det store Knæk Cancer-show i slutningen af oktober.

Mønsted: Den nu 21-årige Line Carlsen fra Mønsted er nu klar til at gentage sin indsamling til Knæk Cancer, der afsluttes med et stort show på TV2 i slutningen af oktober.

I 2016 gennemførte hun sin første indsamling og kunne aflevere over 33.000 kroner til indsamlingsshowet, og den bedrift vil hun forsøge at gentage.

- Jeg skulle lige finde overskuddet til det, og nu er jeg klar til at prøve igen. Jeg har også fundet en stor sparegris ligesom sidste gang, for den gamle måtte jo lade livet for at få pengene ud til indsamlingen, fortæller Line Carlsen.

Hun har selv været ramt af kræft. Da hun var kun 13 måneder gammel, blev hun ramt af leukæmi, og var i to år under behandling med kemoterapi og fik også behandling for en depression, da hun havde mistet livsglæden.

Sygdommen betød, at hun blev ramt af flere mellemørebetændelser, så trommehinderne i begge ører endte med at tage skade af at blive punkteret, så hun helt mistede hørelsen på den ene øre og har nedsat hørelse på det andet. Også en lammelse i den ene side af ansigtet ramte hende som følge af sygdommen. En lammelse der aldrig har fortaget sig.

Derfor føler hun et særligt skæbnefællesskab med kræftramte og er særligt berørt af de årlige indsamlingshows. Og derfor valgte hun altså at starte sin egen indsamling i 2016, og det var en stor oplevelse, fortæller hun.

- Jeg vil gerne hjælpe andre, der har været i samme situation som mig selv, og det er også de små ting, der sammen bliver til noget stort og noget, der kan gøre en forskel. Jeg bliver ellers ikke nemt rørt, men jeg var megarørt af al den opbakning, jeg mødte sidste gang, og det er en god følelse at kunne gøre noget for andre, siger Line Carlsen.

En ny sparegris er klar til Line Carlsens indsamling. Foto: Benjamin Christensen
En ny sparegris er klar til Line Carlsens indsamling. Foto: Benjamin Christensen

Flaskepant og et ridestævne

Hun er født i Mønsted, men bor til dagligt i Struer og arbejder på en gård i Kjellerup, hvor hun passer 400 køer. Hun blev uddannet landmand i sommeren 2017 og flyttede derefter til Struer med sin kæreste. Hun er dog ofte hjemme forbi hos forældrene på Mønsted Skovvej, dels på grund af arbejdet i Kjellerup og den lange køretur, og dels fordi hun har heste opstaldet hos Rytter Ridesport i Romlund.

Indsamlingen bliver som sidste gang baseret på, hvad folk har lyst til at støtte med i form af flaskepant. I september 2016 arrangerede hun desuden i samarbejde med Birgittelyst Rideklub et ridestævne, hvor halvdelen af overskuddet gik til Line Carlsens indsamling. Det føjede 8175 kroner til indsamlingen, der altså i sidste endte med at runde 33.000 kroner.

Dengang havde hun også en aftale med Asmildkloster Landbohøjskole om, at hun kunne have en affaldsbøtte stående til flaskepant, og det vil hun forsøge at gentage denne gang. Der er også lavet en aftale med Rema 1000 på Marks Stigs vej i Viborg, og så kommer også et arrangement, som får noget med heste at gøre, som hun siger. Men ellers er det altså flaskepant, som hun gerne modtager til indsamlingen. Det kan afleveres ved forældrene på Mønsted Skovvej 21 a, og ellers kan man kontakte Line Carlsen på Facebook og aftale nærmere.

Klar til at gentage indsamlings-succes: Line fra Mønsted vil igen knække cancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce