Klar til borgermøde om helhedsplanen i Skals

Skalmagrunden er central for udviklingen i Skals og for forslaget til den helhedsplan, der præsenteres på et borgermøde i slutningen af januar. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Klar til borgermøde om helhedsplanen i Skals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De kommende store kommunale investeringer, Skalma-grunden og udviklingen i Skals er på dagsordenen, når der er borgermøde om byens helhedsplan i slutningen af denne måned.

Skals: Man kan høre mere om den kommende helhedsplan for Skals, når der er borgermøde i Skals Idrætscenter torsdag den 31. januar.

Her skal det handle om de kommende store kommunale investeringer i Skals, Skalma-grunden og udviklingen generelt i Skals og i hele Fjordklyngen. Som folkebladet tidligere har skrevet, har udsigten til store kommunale investeringer på samlet mere end 100 millioner kroner de kommende fire år været afsæt til, at der er dannet en lokal initiativgruppe med 14 medlemmer. Gruppen vil lave en samle helhedsplan for udviklingen i byen. Det er nemlig udsigt til renovering af Skals Skole for 66 millioner kroner, et nyt samlet børnehus til 17 millioner, og desuden er der afsat 24 millioner til et nyt plejecenter i byen.

Samtidig stod det klart, at møbelproduktionen på virksomheden Skalma i fremtiden kan klare sig med færre kvadratmeter, og at en del af den centralt beliggende store Skalmagrund skal sælges og dermed også er i spil i forhold til kommende byggerier. Og det var baggrunden for, at Initiativgruppen gik i gang med at arbejde med en helhedsplan. Man vil nemlig ikke risikere, at den store centrale grund på længere sigt står tom og ubrugt hen.

Interessen var stor, da tankerne omkring helhedsplanen for Skals blev præsenteret ved Torvecaféen i slutningen af november. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Interessen var stor, da tankerne omkring helhedsplanen for Skals blev præsenteret ved Torvecaféen i slutningen af november. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Samarbejde om projektforslag

Helhedsplanen og det arbejde, der er gjort indtil videre, kan man altså høre mere om på borgermødet i slutningen af januar. Her vil Initiativgruppen præsentere sit arbejde, og man vil præsentere et projektforslag med afsæt i Skalmagrunden.

Den er lavet i samarbejde med Boligselskabet Sct. Jørgen og byplanlæggere fra CFBO Arkitekter, fortæller Initiativgruppen i en pressemeddelelse. Man forventer også, at den investor, der står klar til at overtage Skalmagrunden, vil være til stede.

- Vi håber, at der er rigtigt mange Skals-borgere, der vil komme og høre vores oplæg og komme med input. Det er jo et forslag, og vi har jo ikke mandat til at bestemme, hvad der skal ske. Så vi har behov for, at Skals som by legitimerer det arbejde, vi er i gang med. Vi står stærkere med hele byen bag os, og processen går også hurtigere af, at der er enighed om, hvad der skal ske, siger Heine Sørensen, der er med i Initiativgruppen.

Gruppen har tidligere præsenteret tankerne omkring helhedsplanen ved Torvecaféen i Skals i slutningen af november. Flere spørgsmål omkring blandt andet Skalmagrunden er dog faldet på plads siden, påpeger han.

På baggrund af borgermødet og projektforslaget er det meningen, at man i samarbejde med kommunen skal gå i gang med en proces, der skal resultere i en såkaldt borgerdrevet udviklingsplan med fokus på både fysisk planlægning og fælles ønsker for byens udvikling.

I forbindelse med det vil der blive holdt endnu et borgermøde - formentlig om nogle måneder. Men først gælder det altså mødet i Skals Idrætscenter torsdag den 31. januar - og det begynder klokken 19.00.

Klar til borgermøde om helhedsplanen i Skals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce