Købmands-ildsjæle får nyt tag over hovedet

Det utætte og nedslidte tag på købmandsejendommen i Skelhøje bliver nu langt om længe skiftet ud. Arkivfoto: Morten Dueholm

Købmands-ildsjæle får nyt tag over hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skelhøje: Så er det endegyldigt, at Skelhøje Købmandsgaard, Volden 2, får sit tiltrængte nye tag.

Siden et anpartsselskab bestående af 20 - stigende til 30 - fortrinsvist lokale borgere for nogle år siden overtog ejendommen for at udleje den til en socialøkonomisk drevet købmandsbutik, har der været arbejdet på at skaffe pengene til at udskifte bygningens utætte tegltag.

Med blandt andet 750.000 kroner fra Realdanias "underværker"-pulje, 175.000 kroner fra den lokale LAG-organisation og et lån i Købmændenes Finansieringsinstitut er det lykkedes, og nu er der indgået en aftale med tømrerfirmaet Michael Omme, Lysgaard, om tagarbejdet, der ventes at begynde sidst på sommeren og vare til sidst på året.

Pungen frem

Knud Gaarn-Larsen, formand for foreningen, der driver butikken Skelhøje Købmandsgaard, fortæller i et nyhedsbrev, at aftalen har trukket lidt ud, fordi anpartsselskabet Volden 2 ApS også skulle skaffe en byggekredit på 350.000 kroner.

Byggekreditten manglede fortsat få dage, før byggefirmaet i begyndelsen af maj skulle have endeligt svar på et tilbud. Men pengene blev skaffet på et kort ejermøde, hvor anpartshaverne til sammen gav tilsagn om at låne de 350.000 kroner til Volden 2 ApS.

"Jeg har nok lidt svært ved at finde ord for den indsats. Ikke nok med at man har leveret tusindvis af frivillige timer, men man tager også pungen op og låner projektet penge i en periode, hvis der er behov for det," skriver Knud Gaarn-Larsen i sit købmands-nyhedsbrev.

Købmands-ildsjæle får nyt tag over hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce