Koncertoverskud til hospitalsklovnene

Hospitalsklovnene på regionshospitalet i Viborg har fået en håndsrækning fra foreningen Tråd i Daugbjerg. Fra venstre er Makaroni, Hans Pedersen, Dorthe Goul, Fandango, Svend Erik Jensen og Knud Kok. Foto: Uffe Salomonsen

Koncertoverskud til hospitalsklovnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen Tråd i Daugbjerg afleverede tirsdag over 30.000 kroner til hospitalsklovnene på Regionshospitalet i Viborg. Donationen er overskuddet fra efterårets koncert med Jordans Drive i Daugbjerg Forsamlingshus.

Daugbjerg/Viborg: "Hold da op" og "wow". Sådan lød de umiddelbare reaktioner fra hospitalsklovnene Makaroni og Fandango, da foreningen Tråd i Daugbjerg tirsdag formiddag afleverede en check på nøjagtig 30.615 kroner og 45 øre til hospitalsklovnenes arbejde på Regionshospitalet i Viborg.

Donationen er det overskud, der kom ud af foreningens koncert i Daugbjerg Forsamlingshus den 14. oktober, hvor 128 gæster havde indtaget forsamlingshuset for at høre orkestret Jordans Drive. Det var tiende gang, der blev holdt koncert i Daugbjerg, og derfor var det på forhånd vedtaget, at overskuddet ubeskåret skulle gå videre til hospitalsklovnene, fortalte formanden for Tråd i Daugbjerg, Hans Pedersen, indledningsvist.

- Alle med børn og børnebørn ved, at ens børn kan blive syge. Det er der selvfølgelig ingen, der håber. Men hvis det sker, så har vi jer. Jeg vil ikke kunne udføre jeres job, men det kan I heldigvis, og derfor skal I have lidt hjælp fra os til at kunne gøre det, sagde Hans Pedersen, der var afsted på sygehuset sammen med Svend Erik Jensen og Knud Kok.

At være hospitalsklovn er et privilegium, sagde Makaroni alias Mads Koudal. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
At være hospitalsklovn er et privilegium, sagde Makaroni alias Mads Koudal. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Det fedeste job

Hospitalsklovnene Fandango - Louise Hvolby - og Makaroni - Mads Koudal - var oven ud glade - og overraskede - over donationen.

- Det er helt fantastisk, og det er jo megamange penge, sagde Louise Hvolby - alias Fandango. Hun understregede, at private donationer er meget vigtige for hospitalsklovnenes arbejde, da den slags donationer udgør en tredjedel af den udgift, der er forbundet med at have hospitalsklovnene på landets sygehuse.

- Resten kommer fra fonde og puljer, så det er rigtigt vigtigt, at der også er private, der betænker os, så vi kan gøre vores arbejde og give lidt nærvær og et pusterum til de børn, der er indlagt på sygehusene, sagde Mads Koudal - alias Makaroni.

De er to af fire hospitalsklovne på Regionshospitalet i Viborg, og de er begge fra det ottende hold, der har været igennem den halvandet år lange uddannelse, og de blev færdige i august i år.

- Det er det fedeste job, jeg nogensinde har haft. Det er jo et kæmpeprivilegium at kunne hjælpe både børn og forældre herinde. Det sker jo både med humor, men også med poesi, og det er ikke fjant det hele. Der er også alvor bag, og nogle gange skal man jo ind, hvor der også en stor sorg og fungere lidt som en ventil. Og det føler jeg mig privilegeret over at gøre, sagde Mads Koudal.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Foto: Agata Lenczewska-Madsen

En stor hjælp

Dorthe Goul er afdelingssygeplejerske på børne- og ungeafsnittet på sygehuset i Viborg. Også hun var glad for hjælpen fra Daugbjerg-foreningen, og hun lagde vægt på, at hospitalsklovnene har stor betydning i det daglige - både for børnene, der er indlagt, og deres forældre, men også for personalet på afdelingerne.

- Det betyder jo alt. En dag som i dag, hvor der er rigtigt travlt og mange, der bliver indlagt, og hvor der eksempelvis er mange, der skal have lagt drop, så er det en utrolig stor hjælp. De hjælper med at give pusterum og afledning, og med at tage toppen af de ting, der også kan være ubehagelige for børnene, når de er indlagt, sagde Dorthe Goul blandt andet.

Der er fire hospitalsklovne på sygehuset i Viborg, og de er fordelt, så er der kommer to om tirsdagen og to om torsdagen.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Koncertoverskud til hospitalsklovnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce