Kulturstøtte til musical-projekt i Fly

Cirkus Højdeskræk blev en realitet i efteråret sidste år. Nu står cirkusset bag planen om at lave en friluftsmusical om forfatteren Jeppe Aakjærs barnsdomsår i byen. Arkivfoto: Kim Haugaard

Kulturstøtte til musical-projekt i Fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur- og fritidsudvalget er klar med støtte til planerne om at opføre en musical om forfatteren Jeppe Aakjær i barndommens hjemby Fly i Fjends.

Fly: - Det er et sjældent godt projekt på et højt kunstnerisk niveau. Sådan lyder det fra formanden for kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny (S).

Udvalget besluttede på det seneste møde at bevilge foreløbigt 25.000 kroner til planerne om at opføre en friluftsmusical om forfatteren Jeppe Aakjær i hans barndoms hjemby, Fly i Fjends.

Udvalget har stillet ansøgeren i udsigt, at man er klar med yderligere 75.000 kroner til projektet i 2019, såfremt at også andre aktører vil gå ind og støtte musical-projektet, der samlet set står til at komme til at koste 582.500 kroner at realisere fordelt i både 2018 og 2019. Ansøgerne havde søgt om netop 100.000 kroner samlet fra kommunen, og det er der altså udsigt til, at man får.

- Det er virkeligt lagt an til at blive en forestilling på et højt niveau med nationale kunstnere involveret. Og så arrangerer man kultur og kunst af høj kvalitet i en af kommunens udfordrede egne, hvis man kan sige det sådan, og det gør det samlet til et rigtigt fint projekt. Og hvis ellers den øvrige finansiering kommer på plads, så kunne jeg ikke forestille mig andet, end at vi også er klar med de resterende penge. Kan det ikke lade sig gøre at få støtte fra andre aktører, hvilket vil undre mig meget, så har vi ikke bundet os for mere den de 25.000 kroner i år, siger Mads Panny.

Musikeren Rasmus Mørup Johansen er med i skrivning af tekst og musik. Arkivfoto: Morten Pedersen
Musikeren Rasmus Mørup Johansen er med i skrivning af tekst og musik. Arkivfoto: Morten Pedersen

Aakjærs liv

Friluftsmusicalen har arbejdstitlen "Ole fra Aakjær", og selvom der i titlen henvises til Ole og ikke Jeppe er grundlaget for handlingen er netop, at forfatteren Jeppe Aakjær blev født i Aakjær lige uden for Fly i 1866 - oprindeligt som Jeppe Jensen, men han blev senere kendt som Jeppe Aakjær.

Her voksede han også op, og musicalen skal også handle om hans liv mere end hans litteratur. Det skal handle om Oles gemte verden af fantasi, poesi og meninger, om have det svært med bedstefaderen og om at være mobbeoffer i skolen. Men en dag komme der en lærer, der opdager magien i Ole, og det ender i en fantastisk cirkusforestilling, hvor kammeratskaber, kærligheden og døden kommer helt tæt, hedder det i oplægget til handlingen.

Det er Cirkus Højdeskræk, der holder til på den gamle i Skole i Fly - kaldet Flyfabrikken - som står bag projektet, og som er ansøgeren. Flyfabrikken er også er hjemsted for musikeren Rasmus Mørup Johansen og hans familie, og han er også med i den indledende idéudvikling i forhold til tekst og musik sammen med børnebogsforfatteren Tina Sukura.

Jeppe Aakjær blev født i Aakjær i Fly og tog navn efter hjemstavnen. Arkivfoto: Preben Madsen
Jeppe Aakjær blev født i Aakjær i Fly og tog navn efter hjemstavnen. Arkivfoto: Preben Madsen

Peter Sommer er med

Blandt samarbejdspartnerne i projektet er den prisbelønnede danske sangskriver Peter Sommer, den danske strygersekstet "Who killed Bambi" og Nikolaj Heyman, som blandt andet har medvirket i opsætningen af "Højskolesangbogen" på Det kongelige teater.

Blandt andre samarbejdspartnere på musicalen er lokale frivillige og elever fra Scenekunstskolen under Kulturskolen Viborg. Forvaltningen anbefaler i øvrigt, at man samarbejder med eksempelvis Tinghallen, Viborg Teaterforening og Visit Viborg om billetsalg og markedsføring.

Planen er, at det endelige manuskript ligger klar til december, og at forestillingen er klar til tre opførelser i Fly for i alt 300 publikummer i sommeren næste år. Derefter er det muligt, at forestillingen skal opføres andre steder i kommunen.

Kulturstøtte til musical-projekt i Fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce