Kurator håber på at sælge maskinfabrik

Vorning Maskinfabrik kører videre på vågeblus under konkursbehandlingen. Arkivfoto: Preben Madsen

Kurator håber på at sælge maskinfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedparten af de ansatte på maskinfabrikken i Ørum er sendt hjem efter konkursbegæringen, men kuratoren håber, at en del af dem kan vende tilbage.

Ørum: På Vorning Maskinfabrik i Ørum er der i dag kun nogle få medarbejdere tilbage. De hjælper kuratoren med opgaver i forbindelse med, at maskinfabrikken er taget under konkursbehandling. Hovedparten af de op mod 100 ansatte er sendt hjem, men konkursboets kurator, advokat Christian Jul Madsen, Århus, håber, at det bliver muligt, at mange af dem kan vende tilbage.

Han arbejder på at gennemføre et hurtigt salg af virksomheden, og at der kan komme afklaring på et eventuelt salg i løbet af næste uge.

Vorning Maskinfabrik ApS blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Viborg med et dekret udstedt i mandags efter begæring fra kreditorer. Skifteretten opfordrer alle kreditorer, der har fordringer eller andre krav til konkursboet, til at anmelde dem inden for fire uger.

Konkursen omfatter virksomheden, der er kendt under navnet Vorning Group. Den omfatter ud over Vorning Maskinfabrik, der ligger i Ørum, TS Maskinfabrik i Hobro og Aufin ApS. Derimod er Passat Energy, der fremstiller brændselsfyr og også ligger i Ørum, ikke omfattet af konkursen.

 

Ordrer gøres færdige

- Jeg kender ikke selskabet så godt endnu, men vi har fundet nogle få ordrer, som der er fornuft i, at virksomheden gør færdig, så det kan give en indtægt. Hovedparten af ordrerne er langsigtede, og det giver ikke mening for et konkursbo at færdiggøre dem, men vi har igangsat en salgsproces og håber, at den hurtigt giver resultat, siger Christian Jul Madsen.

Han oplyser, at der er interesse fra både indland og udland for at overtage virksomheden.

- Vi håber, at nogle af dem vil byde, og at det lykkes at gennemføre et salg. Jeg regner med en afklaring i løbet af næste uge. Virksomheden er nu sat på vågeblus. De store projekter med lang løbetid kan vi ikke køre videre, men vi har som sagt nogle få ordrer, som vi vil afslutte, siger han.

Ud over de få medarbejdere, der arbejder videre, er hovedparten af de ansatte sendt hjem med en besked om, at man prøver at finde en løsning, så virksomheden kan videreføres.

- Vi håber, at vi kan overdrage de fleste medarbejdere i forbindelse med et salg af virksomheden, siger Christian Jul Madsen.

Kurator håber på at sælge maskinfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce