Landdistriktsudvalg vil analysere lokalområder

Landdistriktsudvalget vil have lavet analyser af de enkelte lokalområder i kommunen. Vejviserskiltet her er fra Vammen, der sidste år blev kåret som årets lokalområde i Viborg Kommune. Arkivfoto

Landdistriktsudvalg vil analysere lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådets landdistriktsudvalg vil have lavet analyser af de enkelte lokalområder, så politikerne lærer dem bedre at kende.

Viborgegnen: Viborg Kommune skal i gang med at lave såkaldte socioøkonomiske analyser af de enkelte lokalområder til brug for byrådets nye landdistriktsudvalg. Udvalget godkendte på sit seneste møde en skabelon for, hvordan den slags analyser kan udarbejdes, så udvalget kan få en mere dybtgående viden om de enkelte lokalområder.

Analysen skal tage udgangspunkt i skoledistrikter, men kan også laves ud fra en mere dynamisk område-afgrænsning, hvis der er behov for det. Udvalget vil desuden inddrages, når en landsby eller et lokalområde udarbejder en ny borgerplan.

- Vi vil blandt andet gerne kunne se, hvor der er vækst, og hvor der ikke er, så vi har lavet en formel for, hvordan den slags analyser udarbejdes. Vi vil gerne have en samlet oversigt, så vi får mere uddybende analyser af de områder, vi skal ud at besøge. Det kan også dreje sig om sociale forhold og alderssammensætning. Vi ved, der er områder, der kan være udfordrede, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Udvalget lægger op til, at dets møder skal holdes rundt omkring i lokalområderne og ikke på rådhuset og har opfordret lokalområderne til at invitere udvalget på besøg. Det første møde uden for rådhuset finder sted i Vammen tirsdag den 27. februar.

Analyserne af lokalområderne skal blandt andet indeholde oplysninger om de fysiske forhold som skole, forsamlingshus, byggegrunde og lignende, om lokalområdets foreningsliv, om borgerplaner og nye initiativer og om befolknings-sammensætningen.

Landdistriktsudvalg vil analysere lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce