Litteratur og skulptur i Ørangeriet

Man kan møde skulptør Henning Elving på Ørangeriet den 28. april. Pressefoto

Litteratur og skulptur i Ørangeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kan møde tre kunstnere til det kommende arrangement søndag den 28. april på Kulturstedet Ørangeriet ved Øby i Tjele.

Øby: Kulturstedet Ørangeriet fortsætter rækken af arrangementer i det karakteristiske orange hus for foden af Ø Bakker, ikke langt fra Tjele-områdets største by, Ørum.

Under overskriften "Litterære Læskedrikke og Metalliske Momenter" åbner Bente Søgård, som er gift med forfatteren Erik Kock, denne gang dørene i hjemmet i Øby for romankunst, lyrik og - som noget nyt: skulptur. Forfatterne Louise Juhl Dalsgaard og Søren R. Fauth læser op, og billedhuggeren Henning Elving præsenterer nogle af sine værker. Det foregår søndag den 28. april fra klokken 15.00-17.00, og der er fri entré.

"Vi har haft billedkunst på programmet, men ikke skulptur, så det var nærliggende at prøve det," siger vært og indehaver, Bente Søgård, i en pressemeddelelse, og hun fortsætter:

"Arrangementets "Metalliske Momenter" hentyder til Henning Elvings brug af materialer som messing og bronze. Vi er glade for, at det endnu engang er lykkedes at samle nogle dygtige kunstnere hos os og lade folk fra nær og fjern møde både oplæsning og udstilling".

Bente Søgård håber, at publikum igen i år kommer i dialog med kunstnerne, da det helt tydeligt giver udbytte for begge parter og tilsætter noget ekstra til oplevelsen.

På dagen den 28. april vil der være kaffe på kanden, kage i ovnen og "Ørangeade" til det forhåbentlig store publikum.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Søren Fauth. Pressefoto
Søren Fauth. Pressefoto

Tre kunstnere

Louise Juhl Dalsgaard er født i 1973, og hun debuterede i 2011 med tekstsamlingen "Mit ønske om at dø er rent hypotetisk", siden kom en kortfilm, en punktroman, en digtsamling, og senest kom romandebuten, "Det dér og dét der", i 2017. Forfatteren er bosat i Skanderborg.

Søren R. Fauth, født i 1971, er lyriker og debuterede i 2013 med langdigtet "Universet er slidt", og sidste år kom "Digt om døden. En bog om min far". I litteraturens verden arbejder Søren Fauth med både forskning, undervisning og oversættelser. Han er bosat i Fredericia.

Henning Elving, født i 1947, er billedhugger og bosat i Kvols lidt nordvest for Viborg. Han kan ind imellem lade det skinne igennem i sine arbejder, at han også er komponist, måske i den måde han laver variationer over et tema på. Han har udstillet mange steder i ind- og udland, herunder Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Frankrig, Spanien og Rusland.

Vært og indehaver af Kulturstedet Ørangeriet Bente Søgaard. Pressefoto
Vært og indehaver af Kulturstedet Ørangeriet Bente Søgaard. Pressefoto
Louise Juhl Dalsgaard. Pressefoto
Louise Juhl Dalsgaard. Pressefoto

Litteratur og skulptur i Ørangeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce