Lokal bekymring efter tilfælde af svinepest

Det er bekymrende, at der er konstateret afrikansk svinepest så tæt på Danmarks grænse som i Belgien, mener Claus Clausen fra Vroue, der er formand for Landboforeningen Limfjord. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lokal bekymring efter tilfælde af svinepest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal landboformand er bekymret over, at der nu er konstateret afrikansk svinepest hos vildsvin i Belgien.

Vroue: Der er bekymring hos landbruget i Danmark efter, at der nu er konstateret afrikansk svinepest hos to vildsvin i Belgien.

Eksporten af dansk svinekød til 13 milliarder kroner årligt til lande uden for EU er en ualmindelig vigtig eksportvare. Det har blandt andre formanden for Landboforeningen Limfjord, Claus Clausen fra Vroue, tidligere påpeget.Den eksport kan blive truet af svinepest, da eksporten til lande som USA og Japan vil lukke ned omgående og mere svinekød så skulle afsættes på et mindre område, og det er anslået til at koste tre milliarder kroner. Derfor er der bekymrende, at sygdommen er konstateret så tæt på Danmarks grænse som i Belgien, påpeger landboformanden."Det er meget foruroligende, at det bryder ud i Belgien, et land som anses for at have styr på veterinære forhold. Endvidere bryder det nu ud mange kilometer fra hidtidige udbrud i Østeuropa, så vi kan kun frygte hvor det rammer næste gang. Vores store nabo mod syd har endnu ikke konstateret udbrud, men nu trues Tyskland fra begge sider," skriver Claus Clausen i en mail til folkebladet.Han mener derfor, at alle forholdsregler skal tages i brug i form blandt andet af skærpet kontrol, rengøring af dyretransporter over grænsen til Tyskland, hurtigere opsætning af det omdiskuterede vildsvinehegn og intensiveret jagt på vildsvin. "Vi behøver ikke endnu en udfordring til dansk svineproduktion, som i forvejen lider under for lav notering og for høje foderpriser lige nu", påpeger Claus Clausen.

Lokal bekymring efter tilfælde af svinepest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce