Lokal fodboldtrøje lever videre i Ghana

Det indsamlede sportstøj fra lokale idrætsforeninger fyldte en hel del forud for Ida Marie Nielsens afrejse til Ghana for to år siden. Nu har tøjet fundet ny anvendelse. Privatfoto

Lokal fodboldtrøje lever videre i Ghana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Ghana løber en ung, fodboldglad dreng rundt med Lynderupgaard på maven og fodboldklubben SUB 88's logo på brystet. Hvordan hænger det nu sammen?

Skals-egnen: Det vakte ganske stor forbløffelse hos Søren Jeppesen fra Viborg, da han i forbindelse med en rejse til det nordlige Ghana stødte på en flok unge afrikanske drenge. For en af dem var nemlig iført en SUB88-fodboldtrøje - en rød, ældre model med Lynderupgaard som sponsor.

Søren Jeppesen besøgte Ghana i forbindelse sit arbejde på Hald Ege Efterskole, der havde arrangeret en slags fodbold-lejr for ghanesiske børn, og for ham syntes verden pludselig lille, når han meget langt væk hjemmefra pludselig skulle støde på en lokal fodboldtrøje - en fodboldtrøje han kunne genkende fra sin egen fodboldkarriere, som både spiller og nu træner i Bruunshåb-Tapdrup.

Det var dette syn af en ung, fodboldspillende ghanesisk dreng med Lynderupgaard på maven og SUB88's logo på brystet, der fik Søren Jeppesen til at undre sig over sammenhængen. Foto: Søren Jeppesen
Det var dette syn af en ung, fodboldspillende ghanesisk dreng med Lynderupgaard på maven og SUB88's logo på brystet, der fik Søren Jeppesen til at undre sig over sammenhængen. Foto: Søren Jeppesen

En spiller på prøvetræning?

Hvordan i alverden var fodboldtrøjen så havnet der - midt i Afrika, siddende på en lille, fodboldspillende dreng. Søren søgte svar hos sin bekendte Majbritt Skovgaard Møller fra Borup IF, og spurgte til - lettere spøgefuldt - om det måske var en afrikansk dreng, som SUB 88 havde haft til prøvetræning. Det var der dog ikke tale om, og faktisk skal forklaringen findes et helt andet sted.

I sommeren 2016 drog Ida Marie Nielsen, tidligere SUB 88-spiller, med DGI på International idrætsleder-uddannelse i den nordlige del af Ghana. En del af projektet dengang var at samle tøj og andre effekter, som kunne medbringes og bruges som gave til de idrætsforeninger, som DGI samarbejdede med dengang. DGI's projekt gik ud på at uddanne unge danske idrætsudøvere i at instruere børn og unge på tværs af landegrænser, sprog, alder, forudsætninger. Først gennem fire weekenders kursus og dernæst på et tre-ugers togt til Ghana, hvor lokale landsbyer blev besøgt. Blandt andet med det formål at lave idrætsevents for børn og unge i de små ghanesiske landsbyer.

Masser af tøj

Ida Marie Nielsen spurgte dengang idrætsklubberne SUB88, LRV-Skals, Skals FF og Borup IF, om de eventuelt havde brugt tøj i overskud, som de ville donere til børn og unge i Afrika.

De fire klubber var dengang meget rundhåndede, og alle gennemgik lagre og depoter, og snart væltede det frem med brugt sportstøj, som fortsat kunne bruges, idet klubberne i mellemtiden havde fået nye sponsorer og tøjet derfor var i overskud. Ida Marie Nielsen kunne således drage afsted med masser af lokalt sportstøj fra de forskellige klubber på egnen, og det er altså en af de trøjer, der nu finder anvendelse i Ghana.

Ida Marie Nielsen glæder sig over historien, og at tøjet tydeligvis er blevet taget godt imod og bliver brugt i Afrika.

- Det må også være dejligt for de frivillige i idrætsforeningerne at se, at deres arbejde med at sortere tøjet for næsten tre år siden har båret frugt, fortæller Ida Marie Nielsen, der medbragte syv hele holdsæt og et helt net med bolde, da hun drog afsted.

Lokal fodboldtrøje lever videre i Ghana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce