Lokale landbrugsskoler får EU på skemaet

Undre EU-temadagen skal eleverne på Havredal praktiske uddannelser og Asmildkloster Landbrugsskole også til stemmeurnerne. Privatfoto

Lokale landbrugsskoler får EU på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 24. april er der EU-valgtemadag på landbrugsskolerne i Havredal og Viborg. Eleverne kan møde lokale EU-kandidater og få oplysninger om EU's betydning for både privat- og arbejdsliv.

Viborgegnen: Der er snart valg til EU-parlamentet. I den forbindelse er "Vi vil Europa", der er et netværk af organisationer og politiske partier, gået sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) om at sætte EU på skoleskemaet hos en række produktions- og erhvervsskoler over hele landet.

På Viborgegnen drejer det sig om Havredal Praktiske Uddannelser og Asmildkloster Landbrugsskole. Begge steder er der den 24. april EU-tema med blandt andet workshop, paneldebat og "dilemmaleg". Overordnet handler det om at få EU-snakken bragt tæt på elevernes hverdag. Og at få de unge med på, at EU spiller en rolle i forhold til både deres fremtid på arbejdsmarkedet og livet generelt.

EU-karavanen lægger ud i Havredal klokken 10.30, og seancen her varer til klokken 12. Om eftermiddagen foregår det så på Asmildkloster Landbrugsskole fra klokken 13. Her er der sat to en halv time af. Begge steder slutter det hele med, at de unge har mulighed for at stemme. Dog ikke en stemme, der gælder i forhold til "det rigtige" EU-valg den 26. maj.

Ifølge en pressemeddelelse lægger programmet op til, at eleverne bliver skubbet ud i selv at tage stilling til en række europæiske spørgsmål. Blandt andet skal de bevæge sig rundt i lokalet ud fra deres holdninger til forskellige sager om alt fra et EU-forbud mod cigaretter til EU's sikring af øremærket barsel.

De skal også opstille en prioriteret liste over, hvad EU skal arbejde for i fremtiden og altså tage stilling ved at stemme ud fra deres mærkesager.

De unge erhvervsskoleelever får også lejlighed til at møde en række lokale EU-kandidater - som SF'eren Thue Grum-Schwensen, der ses i midten. Privatfoto
De unge erhvervsskoleelever får også lejlighed til at møde en række lokale EU-kandidater - som SF'eren Thue Grum-Schwensen, der ses i midten. Privatfoto

Lokale EU-kandidater

På temadagen vil landbrugseleverne fra både Havredal og Asmildkloster kunne møde lokale EU-parlamentskandidater. Niels Fuglsang (S), Erik Poulsen (V), Dina Myrup Raabjerg (K), Thue Grum-Schwensen (SF) og Poul Elmegaard (R) deltager aktivt på gulvet med eleverne.

Formålet med "Vi vil Europa"-temadagene er en del af en større indsats, der går ud på at skabe interesse og klæde elever på erhvervsuddannelserne bedre på til at deltage i EU-valget. De seneste valg har vist, at disse unge stemmer 25 procent mindre end deres jævnaldrende på gymnasierne. Organisationerne bag "Vi vil Europa" opfatter det som et demokratisk problem, "som vi nu forsøger at tage hånd om".

Man kan læse mere om projektet, der er støttet af EU-midler, på vivileuropa.dk/erhvervsskoler.

Lokale landbrugsskoler får EU på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce