Lokalhistorisk forening fylder 25 år

Jubilæumsreceptionen holdes på det lokalhistoriske arkiv i Ørum. Foto: Jakob Thorup Thomsen

Lokalhistorisk forening fylder 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjeleegnens Lokalhistoriske Forening fejrer til april, at den har eksisteret i 25 år.

Tjele: Tjeleegnens Lokalhistoriske Forening er i sig selv også på vej til at blive et stykke lokalhistorie. Foreningen eksisterer godt nok i bedste velgående, men den 19. april kan den fejre sit 25 års jubilæum. Det markeres på dagen med en reception på det lokalhistoriske arkiv i Ørum fra klokken 14 til 17.

I det nyeste nummer af foreningens medlemsblad "Tjele på tværs" kan man læse lidt om foreningens historie. Initiativet til at oprette foreningen blev taget cirka halvandet år før stiftelsesdagen, da Forebyggelsesrådet i den daværende Tjele Kommune nedsatte en arbejdsgruppe, der skulle undersøge muligheden for at oprette sådan en forening.

På det tidspunkt arbejdede små grupper med lokalhistorie flere steder i kommunen, men med foreningen fik man samlet aktiviteterne på tværs af kommunen.

Den første bestyrelse bestod af Henning Hansen, Lindum, Gunnar Kjærhauge, Hammershøj, Niels Dalsgaard, Vejrumbro, Kristian Hedegaard, Ørum, Jørgen Spanggaard Jensen, Vammen, Kristian Jensen Stougaard, Lindum, og Asta Brøndum Christensen, Rødding. Niels Dalsgaard blev den første formand.

I tidens løb har foreningen kun haft fire formænd. Jane Overgaard tog over efter Niels Dalsgaard og var formand fra 2000 til 2006. Birthe Dalsgaard var formand fra 2006 til 2013, og Karsten Sørensen har været formand siden 2013.

Generalforsamling

Inden der skal festes for de 25 år, så har foreningen dog også et arrangement, der tidsmæssigt ligger lidt tættere på. Den lokalhistoriske forening holder årets generalforsamling tirsdag den 20. februar klokken 19 i Kvorning Forsamlingshus.

Her bliver der ud over beretning, bestyrelsesvalg og lignende også mulighed for at høre lidt mere om den by, der lægger lokaler til generalforsamlingen. Jørgen Hagsholm, tidligere bogtrykker og ugeavisredaktør, vil fortælle om Kvorning Sogns historie.

På valg til bestyrelsen er Irma Therkildsen, Nette Hunsballe og Knud Østergaard. Irma Therkildsen og Knud Østergaard har på forhånd meddelt, at de ikke ønsker genvalg, så der er altså plads til nye folk i bestyrelsen.

Lokalhistorisk forening fylder 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce