Mere interesse for motionstilbud efter nytår

Bodycykling har været et tilbud i Østfjendshallen i Mønsted i flere år. Arkivfoto: Morten Dueholm

Mere interesse for motionstilbud efter nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Januar betyder også, at nytårsforsættet om at bevæge sig mere skal indfries, og det kan mærkes hos motionstilbud i både Mønsted og Sparkær.

Mønsted/Sparkær: Jeg skal motionere noget mere, holde op med at ryge, arbejde mindre og spise masser af frugt og drikke litervis af vand i løbet af dagen. Mørke og grå januar er også tid til at indfri nytårsforsættet om at ændre på et eller andet. Skrue lidt på den indre sundhedsknap, og gøre alt det, man godt ved, men som man udskyder eller fortrænger, når hamsterhjulet snurrer.

Mere motion er en af klassikerne som nytårsforsæt, og der er som regel øget interesse for motionstilbuddene, når kalenderbladet viser januar. Sådan lyder det fra motionstilbud i både Sparkær og Mønsted.

- Der er altid ekstra interesse i januar. Vi har godt nok fyldte hold, men der er altid flere, der henvender sig om en plads eller er klar, hvis der er andre, der må melde afbud, og der er en ledig plads. Og det kan vi særligt mærke i januar. Og det falder altid til ro, når der er gået tre til fire uger, og vi er nået frem til februar. Sådan har det været i mange år, fortæller Anita Olesen fra Sparkær IF´s gymnastikafdeling.

Hun er tovholder og træner for foreningens tilbud om Jumping Fitness - en populær motionsform som foregår på trampoliner - og Tabata som er en kombination af styrketræning og Jumping Fitness.

Der er flere hold i Sparkær og de 15 pladser på de 15 trampoliner på hvert hold er altid fuldt besat - men interessen for at komme med eller stå klar til at overtage en trampolin, hvis der er afbud, stiger altså efter nytår.

Det falder altid til ro, når der er gået tre til fire uger, og vi er nået frem til februar. Sådan har det været i mange år.Anita Olesen, Sparkær IF´s gymnastikafdeling.
Jumping fitness er yderst populær i Sparkær, og interessen for en plads stiger altid i januar, fortæller træner Anita Olesen, der her står med ryggen til. Privatfoto
Jumping fitness er yderst populær i Sparkær, og interessen for en plads stiger altid i januar, fortæller træner Anita Olesen, der her står med ryggen til. Privatfoto

Flere på cyklen

Den øgede interesse i begyndelsen af det nye år kan også mærkes i Østfjendshallen i Mønsted, hvor der er tilbud om blandt andet bodycycling, og hvor mountainbikerytterne også står klar til at drøne ud i terrænet efter nytår.

- Der er ikke sådan tale om et boom, eller nu skal en masse mennesker dælme ændre på tingene ved at motionere. Men der er kommet flere til efter nytår. Vi har vel 34 aktive på vores bodycyklinghold og 14-15 på mtb-holdet, og der skal nok være kommet otte nye til her efter nytår. Så der er da større interesse i det nye år, siger Frank Mikkelsen, der er halinspektør i Østfjendshallen.

Han oplever traditionelt set, at de nye motionister faktisk er gode til at holde ved.

- De fleste bliver ved. Men det er jo også motion på hold, og der er det nok nemmere at holde ved i forhold til at være alene om at gå i motionscenter. Man bliver jo holdt op på, om man kommer af de andre, og det er med til at motivere, siger Frank Mikkelsen.

Mere interesse for motionstilbud efter nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce