Nak & Æd i præmie til skolepatrulje

Sparkærs skolepatrulje sendte dette kreative billede ind til konkurrencen, og nu har den vundet 5000 kroner til eksempelvis en fælles aktivitet. Privatfoto

Nak & Æd i præmie til skolepatrulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepatruljen ved Sparkær Skole har vundet 5000 kroner i en fotokonkurrence blandt landets skolepatruljer.

Sparkær: Skolepatruljen på Sparkær Skole har vundet 5000 kroner i en fotokonkurrence, som Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring har udskrevet.

Landets skolepatruljer, der skaber tryghed i morgentrafikken for børn og voksne om morgenen i al slags vejr, fejres hvert år med en festdag i Legoland og Tivoli, men for at give skolepatruljerne et ekstra skulderklap, har Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring udskrevet en fotokonkurrence blandt landets skolepatruljer, og i alt 52 patruljer har sendt et kreativt foto ind til konkurrencen.

Nu er to vindere i hver region så udpeget, og skolepatruljen i Sparkær er eneste lokale vinder i Viborg Kommune. Skolepatruljen får en præmie på 5000 kroner, som de sammen med færdselskontaktlæreren kan bruge til fælles aktiviteter som en ekstra belønning for indsatsen. Eventuelt en oplevelse som en tur i biografen.

Nak og æd

Skolepatruljen på Sparkær Skole udgøres faktisk af hele skolens 6. klasse - 15 elever i alt skiftes til at stå klar fra klokken 7.45 til 8.00 og igen, når børnene i indskolingen får fri klokken 13, fortæller skolepatruljeleder og skolesekretær Anita Olesen.

- Der har været masser af arbejde med at lave parkeringspladsen ved skolen i denne vinter, så de har haft nok at gøre med at holde børn og trafik adskilt. Så de har fortjent det, siger hun.

Pengene skal i øvrigt bruges på en gang Nak & Æd. Det vil sige, at skolepatruljen skal ud og skyde med laser-guns og ud at spise sammen bagefter, fortæller Anita Olesen.

Patruljen ved skolen har i øvrigt været væk i en periode. Politiet suspenderede efter et kontrolbesøg i 2012 skolepatruljen ved skolen, fordi der hverken var skiltning eller lys, der gjorde bilisterne opmærksom på, at her stod en skolepatrulje, og det derfor var for farligt for skolepatruljen at stå der. I efteråret 2013 blev der bevilget penge til den manglende skiltning og lys, og patruljen kunne vende tilbage i november samme år.

Den første skolepatrulje i Danmark stod klar for at passe på eleverne i trafikken i 1949.

Nak & Æd i præmie til skolepatrulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce