Ny bog er en hyldest til heden

Kro- og museumsejer Gregers Laigaard, der ofte underholder sine gæster med en Morten Korch-filmsang eller to, er tilegnet et kapitel i en ny hyldestbog om alhedeegnen. Arkivfoto: Morten Pedersen

Ny bog er en hyldest til heden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Ipsen fortæller i en ny bog om Alheden, kartoffeltyskerne og ikke mindst om kromanden og hans Morten Korch-museum i Grønhøj

Grønhøj: En ny bog om blandt andet Grønhøj Kro og Morten Korch-museet i tilknytning hertil lanceres meget passende på kroen. Det sker i morgen, lørdag, ved reception fra klokken 13 til 15.

Forfatteren hedder Arne Ipsen og titlen er "Alvor og livsglæde på heden - familieoplevelser omkring Kongenshus og Grønhøj Kro".

Bogen er en blanding af en historisk fortælling og en turistguide. Den er på cirka 100 sider, koster 150 kroner og udgives af forlaget Mellemgaard.

Ofte er det lokalt funderede mennesker, der står bag den slags bøger. Men det er Arne Ipsen langt fra. Han er født og opvokset på Bornholm, men har i sit voksne liv boet på Sjælland.

Den nu 76-årige Ipsens interesse for alhedeområdet kommer i stedet som en blanding af historisk og litterær interesse samt bekendtskaber med nu afdøde Morten A. Korch, søn af forfatteren Morten Korch, og Morten Uffe Korch, sønnesøn af forfatteren.

I gennem disse bekendtskaber hørte han om og fattede interesse for det Morten Korch-museum, som Gregers Laigaard, ejer af Grønhøj Kro, etablerede for nogle år siden.

Interessen førte til et et par interview- og researchbesøg på kroen og egnen, og sammen med mange andre kilder danner udbyttet af disse besøg grundlag for "Alvor og livsglæde", der officielt udkommer den 14. marts.

Arne Ipsen er manden bag en ny bog, som han kalder
Arne Ipsen er manden bag en ny bog, som han kalder "Alvor og livsglæde på heden". Privatfoto

Manden på kroen

Et centralt kapitel i bogen hedder "Manden på Grønhøj Kro", og det handler netop om Gregers Laigaard og hans virke som kromand og igangsætter. Og ikke mindst om Morten Korch-museet. I tilknytning hertil fortæller Arne Ipsen i et kapitel om Morten Korch, hans liv og forfatterskab, herunder de mange populære film, der blev til på baggrund af hans romaner. Og naturligvis om, at køretøjer og andre effekter fra disse bøger og film kan ses på Grønhøj-museet.

Arne Ipsen beretter på de 100 sider, hvor der også er plads til både gamle og nyere fotografier, ligeledes om blandt andet Alheden, Kongenshus, kartoffeltyskerne, Daugbjerg Kalkgruber og Jens Langkniv, "Danmarks Robin Hood", som han kalder kapitlet om denne mytiske figur.

Arne Ipsen har tidligere været forfatter og medforfatter til flere historiske bøger om blandt andet Bornholm, bydelen Christianshavn og Københavns nordlige omegn. I sit arbejdsliv var han i mange år journalist ved ugeavisen "Det Grønne Område", der udkommer på Nordsjælland.

Med undertitlen:
Med undertitlen: "Familieoplevelser omkring Kongenshus og Grønhøj Kro" giver Arne Ipsen i sin nye bog et besøg på egnen omkring Alheden sin varme anbefaling.
Kongenshus og lunden til minde om hedens opdyrkere bliver også beskrevet grundigt i Arne Ipsens nye bog. Arkivfoto: Preben Madsen
Kongenshus og lunden til minde om hedens opdyrkere bliver også beskrevet grundigt i Arne Ipsens nye bog. Arkivfoto: Preben Madsen

Ny bog er en hyldest til heden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce