Ny bog og ny Karup-kalender præsenteres

Forfatterne Jakob Thorup Thomsen - til venstre - og Jens Peder Østergaard præsenterer deres nye bog om flygtningelejrene ved Grove og Gedhus på mandag på Lokalhistorisk arkiv i Karup. Foto: Morten Dueholm

Ny bog og ny Karup-kalender præsenteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye lokalhistoriske Karup-kalender og en ny bog om flygtningelejrene ved Grove og Gedhus efter Anden Verdenskrig præsenteres på mandag i Karup.

Karup: Mandag den 10. december fra klokken 16-18 inviterer Lokalhistorisk Arkiv i Karup til et dobbelt-arrangement, hvor en ny bog om Karup-lejrene for tyske flygtninge efter Anden Verdenskrig vil blive præsenteret sammen med billedfremvisning på storskærm af billeder både fra bogen og den nye, lokalhistoriske Karup-kalender for 2019.

"Mein lieber Kristian" er titlen på bogen. Den er en fortælling om flugt, sult, savn, længsel, sygdom, børnedød - og om skud og drab i lejrene. Men også, som titlen antyder, en beretning om forbudt kærlighed mellem en lokal landmandssøn og en ung tysk flygtningekvinde.

Landmandssønnen, nu 97-årige Kristian Ø. Larsen, Haderup, tidligere Grove, er interviewet til bogen. Det samme er blandt andre Horst Sander, Østbirk, der som tysk flygtningedreng var indsat i flygtningelejrene ved Karup.

"Mein lieber Kristian" er en fire-farvet hardbackbog udgivet på Turbine-forlaget. Den kan købes på forlaget, i boghandler, e-boghandler samt flere lokale forretninger. Udsalgsprisen er 249,95 kroner.

Bogen vil også kunne købes med rabat i forbindelse med præsentationen på Lokalhistorisk Arkiv. Her vil forfatterne, Jakob Thorup Thomsen og Jens Peder Østergaard, begge journalister på Viborg Stifts Folkeblad, være til stede og fortælle om bogen og dens tilblivelse.

Her præsenterer arkivleder Inger Merstrand også Karups lokalhistoriske kalender for 2019. Privatfoto
Her præsenterer arkivleder Inger Merstrand også Karups lokalhistoriske kalender for 2019. Privatfoto

18 år med Karup-kalender

Tilsvarende vil arkivleder Inger Merstrand præsentere og vise billeder fra sin 18. udgave af den lokalhistoriske Karup-kalender. Hun har som sædvanligt udvalgt 12 billeder, som der knytter sig spændende lokalhistorier til.

Et af billederne viser et fint træhus på Søndergade i Frederiks. Det blev først brugt som bolig for to af byens kendte ungkarle, men endte som sommerhus på Knud Strand. Fra Karup er der et billede af gården Engholm og et billede fra en messe i Karup i 1976 med Jørn Birkeholm som en festlig konferencier.

Der er også en fin tegning af Havredal forskole og et kønt billede af det gamle ledvogterhus i Karup. Det første blev nedrevet i år, og det sidstes fremtid er i øjeblikket usikker, efter at Lokalhistorisk Arkiv i 2017 flyttede hen på biblioteket i den tidligere station.

Endvidere er der blandt andet et billede af den første terminal ved lufthavnen, og et billede fra en pensionistgudstjeneste i Frederiks kirke fotograferet den sidste advent, inden Frederiks og Karup sogn blev adskilte i 1974. Kalenderen kan købes i brugserne i Karup og Frederiks samt i Skelhøje Købmandsforretning til 75 kroner.

Ny bog og ny Karup-kalender præsenteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce