Ny formand for lokal Røde Kors-afdeling

Danuta Vestergaard (t.v.) overtog sidste år posten som Røde Kors-butiksleder i Karup. Karin Lieder (t.h.) har nu sagt farvel til posten som formand for lokalafdelingen. Privatfoto

Ny formand for lokal Røde Kors-afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors Karup, der netop har skiftet formand, havde også i 2017 mange jern i ilden.

Karupegnen: 2017 blev et både godt og aktivt år for Røde Kors' Karup-afdeling, der som sædvanligt havde mange i sving med frivilligt arbejde til gavn for både lokalsamfundet og den store verden uden for.

Det fremgik med al tydelighed, da formand Karin Lieder på bestyrelsens vegne aflagde årsberetning på Røde Kors-lokalafdelingens nylige generalforsamling i Seniorhuset i Karup.

Et omdrejningspunkt for afdelingen er genbrugsbutikken på Industrivej i Karup. Her har de mange frivillige medarbejdere fået ny leder, nemlig Danuta Vestergaard, der tiltrådte i efteråret - nogenlunde samtidig med, at Røde Kors 1. oktober fejrede butikkens 25 års-jubilæum.

Men Røde Kors Karup er også meget andet. Eksempelvis nørklegrupperne i henholdsvis Karup og Frederiks, som sidste år til sammen fremstillede 3101 stykker ting og tøj - lige fra fine kjoler, bukser og undertøj til tæpper og bamser. Alt sammen noget, der bliver sendt til fattige og nødlidende børn i forskellige lande.

Lokalt hjælper Røde Kors-folk også mennesker, der har et økonomisk eller socialt behov. Besøgstjenesten, hvor frivillige er besøgsvenner for ældre og ensomme i lokalområdet, er et eksempel. Tilskud til børns sommerferieophold et andet.

Og op til jul uddeler Røde Kors sammen med de lokale kirker hjælp til trængte børnefamilier.

En anden fast, årlig aktivitet er deltagelse i landsindsamlingen til ulandshjælp den første søndag i oktober. I 2017 hjalp 46 med at stemme dørklokker i den tidligere Karup Kommune, og det gav 29.182,50 kroner, hvilket var lidt mere end året før.

Ny formand

De 97 Røde Kors-medlemmer, hvoraf de fleste deltager i det frivillige arbejde på forskellig vis, får i sagens natur ikke løn for indsatsen. Dog bliver det til en årlig udflugt, og den gik sidste år til Horsens, hvor det tidligere statsfængsel, i dag Fængslet, var målet.

De forskellige og mangfoldige aktiviteter kører videre i 2018, hvor man 31. marts marts fejrer, at nørklerne har været i gang i 30 år.

Der er således stor kontinuitet i Røde Kors Karup. I forbindelse med generalforsamlingen takkede Karin Lieder dog frivilligt af som formand og overlod posten til Hanne Mette Thagaard. Karin Lieder sidder fortsat i bestyrelsen, nu som næstformand.

På de øvrige poster er kasserer Jens Overgaard, sekretær Henny Larsen, butiksleder Danuta Vestergaard, nørkleleder Bente M. Pedersen, besøgstjenesteleder Torkil Søndergaard, webmaster Yvonne Glesner og skolekontaktansvarlig Kirsten Lisager.

Ny formand for lokal Røde Kors-afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce