Nyt friplejehjem er godt undervejs i Løgstrup

Friplehjemsplanerne i Løgstrup var et emne, da der blev holdt velbesøgt valgdebat i Løgstrup Hallen i efteråret. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nyt friplejehjem er godt undervejs i Løgstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løgstrup skal være hjemsted for kommunens fjerde friplejehjem, lød det under valgkampen i efteråret. Nu er der nedsat en bestyrelse for Løgstrup Friplejehjem, og der holdes borgermøder om planerne i næste uge.

Løgstrup: Det var et emne under valgkampen i efteråret, og siden nytår har en arbejdsgruppe arbejdet for at få etableret kommunens fjerde friplejehjem i Løgstrup.

Nu er den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem en realitet, der er nedsat en bestyrelse, og onsdag den 25. april er der så borgermøde om planerne i Løgstrup Hallen, hvor man kan høre mere om tankerne om friplejehjemmet.

- Baggrunden er, at der i dag ikke er et plejehjem i Løgstrup. Der er ældreboliger, hvor ældre kan bo og modtage hjemmehjælp, men hvis man får behov for mere pleje og skal på plejehjem, så skal ældre, der har boet hele deres liv i Løgstrup, flytte andre steder hen, hvor der nu er plads. Og det er en stor omvæltning at komme væk fra hele ens sociale liv på den måde. Og så kan det i øvrigt også være svært for dem, der gerne vil besøge dem på plejehjemmet, at komme frem med busser og andre offentlige transportmidler, siger Gudrun Bjerregaard, der er tidligere byrådsmedlem og en af initiativtagerne til Løgstrup Friplejehjem.

Ud over de kommunale plejehjem er der også friplejehjem i Klejtrup, Sparkær og Frederiks, men der er plads og behov for et mere, mener Gudrun Bjerregaard.

- Løgstrup er en centerby med et stort opland, så det er vi helt sikre på. Der er også allerede folk, der spørger, om de kan komme på venteliste, og endda folk, der har spurgt til muligheden for at arbejde på friplejehjemmet, og det er dejligt med den interesse allerede, siger Gudrun Bjerregaard.

Arbejdsgruppen fra Løgstrup har besøgt friplejehjemmet i Klejtrup under forberedelserne. Arkivfoto: Preben Madsen
Arbejdsgruppen fra Løgstrup har besøgt friplejehjemmet i Klejtrup under forberedelserne. Arkivfoto: Preben Madsen

Bred bestyrelse

Blandt det forberedende arbejde, der er på plads, er dannelse af friplejehjemmets bestyrelse.

- Der har vi samlet en flok mennesker med forskellige kompetencer. Der er en sygeplejerske, en økonom, en tidligere projektleder og en arkitekt med i bestyrelsen. Og så har vi allieret os med Jon Pugholm fra Klejtrup, der har erfaring med etablering af friplejehjem i både Klejtrup og Frederiks. Det er der jo ingen af os, som har prøvet tidligere, siger Gudrun Bjerregaard.

Bestyrelsen for den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem består af formand Anders Jensen, Løgstrup, næstformand Gudrun Bjerregaard, Løgstrup, Uffe B. Madsen, Kølsen Mark, Finn Jensen, Hjarbæk og Birte Philips, Knudby. Og så er Jon Pugholm, der er formand for Klejtrup Friplejehjem, altså ansat som konsulent.

Arbejdet med at få tilladelser på plads, del i kvoten til friplejehjemspladser og ikke mindst finansieringen er også i gang.

- Det er finansieringen, der bliver den største hurdle. Men det skal nok lykkes, og det er jo også lykkedes for andre friplejehjem. Og så der selvfølgelig kvoten, men jeg er også sikker på, at vi nok skal få de pladser, siger Anders Jensen, der altså er formand for bestyrelsen.

Gudrun Bjerregaard er en af initiativtagerne og er også næstformand for bestyrelsen. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Gudrun Bjerregaard er en af initiativtagerne og er også næstformand for bestyrelsen. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Aftale om jordkøb

Bestyrelsen har undersøgt mulighederne for et velegnet areal til brug for et friplejehjem med plads til 24 beboere, og der er indgået en foreløbig aftale om et jordkøb, men hvor det er, vil der blive redegjort nærmere om på borgermødet på onsdag den 25. april.

Her kan man også høre mere om værdigrundlaget, der blandt andet indeholder ordene: "Et friplejehjem i særklasse, hvor beboere og pårørende oplever de nære rammer som både private og fælles, og hvor medindflydelse, aktiviteter og tilbud er en naturlig del af hverdagen" og "Et friplejehjem der ved sin placering og udformning, fremtræder som en selvfølgelig og naturlig del af Løgstrupområdet".

På borgermødet vil man også stifte en støtteforening for det kommende friplejehjem.

Nyt friplejehjem er godt undervejs i Løgstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce