Områdefornyelsen når til Fjordklyngen


Områdefornyelsen når til Fjordklyngen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgningen om statslige midler er indsendt, og de kommunale midler er også afsat. Det handler om ni millioner kroner i alt.

Skals-egnen: Landsbysamarbejdet Fjordklyngen er nu kommet et stort skridt nærmere en offentlig bevilling på i alt ni millioner kroner til diverse udviklingsprojekter i samarbejdets område.

Det skete da teknisk udvalg i dag vedtog at eftersende en anbefaling til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet af en i forvejen indsendt ansøgning til ministeriet. Godkendes ansøgningen, hvad der er stor sandsynlighed for, kommer der tre millioner statslige kroner til Fjordklyngen, og kommunen vil så afsætte seks millioner til områdefornyelse i Fjordklyngen i perioden 2018-2021.

Hvis den statslige bevilling går igennem, skal der i løbet af et år udarbejdes en konkret plan for, hvad millionerne skal bruges til, og så skal planen endeligt godkendes af ministeriet.

I forbindelse med udarbejdelsen af ansøgningen er der nedsat en foreløbig følgegruppe med repræsentanter fra Fjordklyngerådet, der består af repræsentanter fra de seks samarbejdende lokalsamfund.

 

Ulbjerg-projekt

Oprindeligt var en af de seks landsbyer, nemlig Ulbjerg, udpeget til at blive et kommende mål for områdefornyelse, men da loven om områdefornyelse blev ændret, så det blev muligt for landsbysamarbejder at søge midler, blev det aftalt - i dialog med Ulbjerg Lokalråd - at det i stedet blev til et fælles projekt for hele Fjordklyngen.

Det overordnede mål for områdefornyelsen i Fjordklyngen er udvikling og samarbejde om øget bosætning, erhvervsudvikling, forsamlingshuse/mødesteder, kollektiv trafik, kommunal service, miljø/energi, naturen mellem landsbyerne og turisme/oplevelsesøkonomi.

Når ministeriet forhåbentlig har givet sit foreløbige ja til områdefornyelse af Fjordklyngens område, skal der nedsættes en mere permanent følgegruppe. Den vil til sin tid blive valgt på et borgermøde.

 

 

Områdefornyelsen når til Fjordklyngen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce