Oplandsby ser ud til at få vokseværk

Frederiks, også kendt som "en af kartoffeltyskerbyerne", står ifølge kommunens prognose til at få en pæn folkevækst de kommende år. Arkivfoto: Preben Madsen

Oplandsby ser ud til at få vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et plus på næsten 11 procent overhaler Frederiks ikke Karup, men ser ud til at få en større befolkningsvækst over de næste 15 år.

Frederiks: Tendensen til folkevækst fra de forestående år ser ud til at fortsætte for Frederiks.

Viborg Kommunes sjettestørste by - tæt fulgt af Løgstrup - står nemlig ifølge kommunens seneste befolkningsprognose til at få 10,9 procent flere indbyggere de næste 15 år.

Det vil i givet fald klart være den største byvækst procentuelt i den tidligere Karup Kommune. Og også noget over den generelle folkevækst i kommunen, som forventes at blive på 9,1 procent indtil 2033.

I opgørelsen over byer medtages kun dem med 200 eller flere indbyggere, og i den gamle Karup Kommune drejer det sig foruden Frederiks om Kølvrå og Skelhøje. Landsbyerne Grønhøj og Havredal har lidt under 200 indbyggere og medtages således blot under "landområder", der under et går tilbage.

Karup fortsat størst

Ifølge prognosen vil Karup også om 15 år være områdets største by med et indbyggertal, der vokser gradvist fra 2223 til 2411 - svarende til et plus på 8,5 procent. Altså lige under kommune-gennemsnittet.

Kølvrå vil der imod havde en forholdsvis lille folkevækst på fem procent. Antallet af kølvråboere ser ud til at vokse fra 733 i 2018 til 770 i 2033.

Skelhøje spås til at have 503 med adresse inden for byskiltene, og det er en enkelt person mere end her i 2018. I procent giver det en vækst på 0,2.

Oplandsby ser ud til at få vokseværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce