Overskudsvarme til under halv pris

Kæmpestore varmepumper som her på billedet skal varme spildvarmen op fra 42 grader til 65 grader, for at varmen kan sendes ud i fjernvarmerørene. Arkivfoto

Overskudsvarme til under halv pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange virksomheder og butikker kan levere spildvarmne til Viborg Fjernvarme til en pris, som ligger under det halve af den gængse pris. Besparelsen kommer alle varmeforbrugere til gode i form af lavere priser.

Viborg: Hvis el-afgiften som varslet reduceres med 20 kroner pr. megaWatt fra 2019, bliver prisen for at udnytte overskudsvarmen fra regionshospitalet og Føtex på rundt regnet 180 kroner - eller under det halve af de godt 400 kroner, som Viborg Fjernvarme betaler for en megaWatt varme fra Energi Viborg, der hovedsageligt anvender naturgas.

Det siger direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard, som er særdeles tilfreds med, at Viborg Fjernvarme og Energi Viborg nu er blevet enige om en aftale, som gør det muligt at udnytte spildvarmen - i første omgang fra regionshospitalet og Føtex.

I oktober sidste år sagde Energi Viborg ellers nej til at lade Viborg Fjernvarme indgå en aftale med regionshospitalet og Føtex om at sende overskudsvarme direkte ud i fjernvarmens ledningsnet med henvisning til, at det kommunalt ejede selskab har eneret på at producere varme.

Til efteråret

Morten Abildgaard vurderer, at den første varme kan sendes ud til forbrugerne til efteråret eller senest ved juletid. Og han understreger, at der er store perspektiver i at udnytte overskudsvarme fra virksomheder og butikker.

- Jeg er sikker på, at der er en række andre virksomheder og butikker - offentlige som private - som vil være interesseret i en tilsvarende aftale, som den vi indgår med regionshospitalet og Føtex. Og det kan være med til at sikre en del af varmeforsyningen, når et milliontilskud fra staten til kraftvarme-produktionen falder bort fra 2019. Samtidig er der den fordel ved overskudvarmen, at den reducerer udledningen af CO2, siger direktøren.

Det bliver de boliger, som ligger tættest på henholdsvis regionshospitalet og Føtex, som skal forsynes med spildvarme. Men selv om den altså er væsentligt billigere end den traditionelt producerede varme, bliver besparelsen delt ud på alle varmeforbrugere, som Energi Viborg leverer varme til - i form af lavere priser.

Ud over til Viborg Fjervarme leverer det kommunale selskab også varme til Overlund Fjernvarme og til de to store boligselskaber, Sct. Jørgen og Boligselskabet Viborg.

Overskudsvarme til under halv pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce