Påbud om at genskabe tørvesø

Kommunen har udstedt påpbud om at genskabe området ved en tørvesø nord for Birkesø. Arkivfoto: Morten Dueholm

Påbud om at genskabe tørvesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjends: Ejeren af et område omkring en tørvesø nord for Birkesø i Fjends har fået påbud om at retablere området ved at afgræsse eller slå arealet.

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i Viborg i et nyhedsbrev. Her fremgår det, at ejeren har oppløjet og tilsået et område omkring den langstrakte brunvandede tørvesø, der tidligere har været en mose på omkring en halv hektar bevokset med blandt andet blåtop, hedelyng, klokkelyng med mere. Naturfredningsforeningen skriver, at området har haft karakter af højmose, der har været truet og beskyttet af Naturbeskyttelseslovens paragraf 3.

Arne Friis Hansen, der er repræsentant for Danmarks Naturfredningsforenings lokalkomité i Fjends i bestyrelsen for naturfredningsforeningens Viborg-afdeling, fortæller, at man blev opmærksom på, at der var pløjet og sået til omkring tørvesøen i sommeren sidste år og derefter klagede til Viborg Kommune. Kommunen har været på besigtigelse, og derefter udstedte man et påbud om, at mosen skal retableres ved slå arealet med le eller lade arealet afgræsse i minimum fem år.

Man håber derved, at mosen med alle dens kvaliteter kommer igen, hedder det i nyhedsbrevet.

- Det er meget tilfredsstillende, at kommunen har reageret hurtigt i denne sag med et påbud, og så håber vi, at mosen kommer sig, og de planter, der før var der, kan komme tilbage, siger Arne Friis Hansen.

Ufs

Påbud om at genskabe tørvesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce