Passat Energy er under konkursbehandling

Passat Energy flyttede sidste år ind i nogle mindre prangende lokaler på Industrivej i Ørum. Foto: Jakob Thorup Thomsen

Passat Energy er under konkursbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørum-virksomheden Passat Energy, der har eksisteret i cirka 60 år, er nu under konkursbehandling.

Ørum: Måske er det cirka 60 års virksomheds-historie i Ørum, der snart er ved at slutte. I hvert fald er Ørum-virksomheden Passat Energy nu under konkursbehandling. Ifølge Retten i Viborg er virksomheden, der i forvejen var under frivillig likvidation, taget under konkursbehandling efter en begæring, der er modtaget den 22. januar.

Advokat Anders Hauge Gløde, København, er udpeget som kurator, og fordringer og krav mod virksomheden skal afleveres til kuratoren inden for fire uger fra den 25. januar.

Passat Energy var som nævnt under frivillig likvidation, men der er ifølge folkebladets oplysninger i hvert fald arbejdet på virksomheden frem til omkring den 1. januar.

Passat Energy var i en længere periode ejet af Ørum-virksomheden Vorning Maskinfabrik, og til sammen udgjorde de to virksomheder en stor arbejdsplads i Ørum. For nogle år siden købte den kinesiske virksomhed Xunda en andel af både Passat Energy og Vorning Maskinfabrik. Da Vorning Maskinfabrik gik konkurs i begyndelsen af 2017, blev Passat Energy drevet videre med Xunda som eneejer og med en af Vorning Maskinfabriks tidligere ejere, Niels Martin Christensen, som direktør.

Positivt direktør

Som en følge af konkursen flyttede Passat i nye lokaler på Industrivej 11 og 16 og flyttede fra det mere synlige domicil ved hovedvejen i Ørums vestlige udkant. Så sent som i oktober sagde Niels Martin Christensen til folkebladet, at virksomheden så positivt på fremtiden, selv om konkursen havde givet nogle dønninger, blandt andet fordi Vorning Maskinfabrik var underleverandør for en del af produktionen af de fastbrændselsfyr, som Passat Energy sælger.

Passat Energy voksende kraftigt i 1970'erne, netop da virksomheden begyndte at udvikle et sortiment af fastbrændselskedler til fyring med halm, flils og brænde. Virksomheden har i løbet af 25 år solgt 70.000 fyringsanlæg.

Passat Energy blev etableret under navnet Ørum Maskinfabrik i 1958 af den daværende indehaver Uffe Pedersen. Virksomheden flyttede til Vestergade 36 i Ørum i 1961 og skiftede samtidig navn til Ørum Passat Maskinfabrik. Dengang producerede man gas- og olie-ovne samt korntørringsanlæg.

Det har ind til videre ikke været muligt at få en kommentar fra boets kurator.

Underskud i 2016

Det seneste regnskab for Passat Energy er for året 2016, og det viser et underskud på 5,3 millioner kroner samt en negativ egenkapital på 3,6 millioner kroner. Regnskabet betegnes af ledelsen som utilfredsstillende. Regnskabet indeholder også et forbehold fra den uafhængige revisor. Revisoren mener, at det ikke er sandsynligt, at virksomheden kan skaffe de nødvendige kredit-faciliteter, uden at moderselskabet stiller garantier eller tilfører yderligere likviditet.

Passat Energy er under konkursbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce