Politikere laver om på konkurrence-vilkår

Sparkær blev i 2018 kåret som årets lokalområde i Viborg Kommune. Her ses landdistriktsudvalgets formand Mette Nielsen til højre på et billede fra prisoverrækkelsen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Politikere laver om på konkurrence-vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Byråds landdistriktsudvalg ændrer kriterierne for konkurrencen om at blive årets lokalområde. Nu gælder det om at iværksætte initiativer, der kan tiltrække tilflyttere.

Viborgegnen: Viborg Kommune har hvert år siden 2008 kåret årets lokalområde. Nu vil byrådets landdistriktsudvalg lave om på kriterierne for, hvad der skal til for at vinde konkurrencen.

Konkurrencen er siden 2008 blevet gennemført på nogenlunde samme måde. Viborg Kommune har fundet frem til vinderne ud fra områdets lokale engagement og evne til at få noget til at ske. Nu har landdistriktsudvalget besluttet, at konkurrencen hvert år skal have et mere specifikt tema, som ændres fra år til år, og at dette tema skal tage udgangspunkt i landdistriktsudvalgets politiske prioriteringer.

Landdistriktsudvalget har derfor besluttet, at dette års vinder skal udvælges ud fra, at området har iværksat initiativer for at tiltrække nye borgere. "Initiativerne skal skabes gennem samarbejde og fællesskab. Vækst gennem samarbejde," lyder det i landdistriktsudvalgets beslutning.

Med ændringen lægger udvalget op til, at alle de tidligere vinder-byer og vinder-områder igen deltager i konkurrencen, hvis de har lyst. Det har de også kunnet tidligere, men i praksis har de tidligere vindere ikke deltaget i konkurrencen på ny.

Samarbejde vigtigt

Blandt de forslag til emner, som udvalget har arbejdet med, og som måske kan blive aktuelle de kommende år, er et stærkt samarbejde mellem alle foreninger i et lokalområde, samarbejde mellem to eller flere lokalområder og nyskabende kommunikation, som binder lokalområdet sammen og rækker ud over lokalområdet. I det hele er samarbejde i lokalområdet og mellem flere lokalområder noget, som landdistriktsudvalget ser meget positivt på.

- Vi ved, at der er rigtig mange initiativer i den retning i landsbyerne og lokalområderne. Når det gælder temaet for dette års konkurrence, så skal de ses i sammenhæng med, at vi har en politisk målsætning om, at der skal være vækst i alle kommunens byer med over 200 indbyggere, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Hun understreger, at lokalområder med under 200 indbyggere også kan være med. Det er også fint, hvis de kan skabe vækst eventuelt i samarbejde med nabobyer.

- Nu gør vi det her som et forsøg. Det er klart, at vi vil evaluere det og se, hvordan det virker, siger Mette Nielsen.

Det er planen, at Viborg Kommune i maj vil sende information ud om, hvordan man deltager i konkurrencen, og at vinderen findes i september.

Politikere laver om på konkurrence-vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce