Polsk vodka-tyv får fængselsstraf og indrejseforbud

En 36-årig polsk mand stjal på to dage en stor mængde alkohol fra Spar Købmanden i Skals. Foto: Stine Elkær

Polsk vodka-tyv får fængselsstraf og indrejseforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 36-årig polak er blevet dømt for sprut-tyveri og overtrædelse af sit indrejseforbud. Nu skal han i fængsel.

Skals: Fire gange måtte personalet i Spar Købmanden i Skals gribe ind, da en 36-årig polsk mand ikke ville betale for det alkohol, han puttede under blusen og i sin rygsæk.

Manden, der siden august har haft indrejseforbud i Danmark indtil 2023, blev første gang pågrebet af købmanden selv den 7. december, hvor manden prøvede at slippe afsted med en flaske rom og seks flasker vodka, som han havde proppet i sin rygsæk. De mange flasker alkohol havde en samlet værdi af knap 1000 kroner.

Men to timer senere kom manden igen efter endnu mere alkohol. Her blev han stoppet af personalet med fem flasker champagne under blusen. De dyre dråber havde en samlet værdi af 1475 kroner.

Polakken, der er i Danmark for at besøge sin gravide kæreste, blev tilsyneladende ikke skræmt af anklagerne for butikstyveri. To dage senere blev han nemlig taget i at stjæle for tredje gang på forretningens overvågningskameraer. Endnu en gang var der tale om to flasker vodka, der blev fundet i hans lommer.

Personalet undrede sig over hullerne på hylderne, så det så overvågningsvideoerne igennem og genkendte polakken.

En time senere kom vodka-tyven igen, og denne gang blev der også stoppet to flasker vodka i lommerne, men personalet standsede manden, og politiet blev tilkaldt.

Ulovligt ophold

Den tiltalte indrømmer, at han har været i Danmark, selv om han godt ved, han opholdt sig ulovligt i landet, men han nægter at have stjålet fra købmanden. Han forklarer selv, at han var meget påvirket af alkohol de nævnte dage, og at han ikke kan huske, hvad han købte og hvornår, men at han betalte for sine varer. Overvågningsbillederne viser dog tydeligt, manden stjæle.

Den alkoholiserede 36-årige polak er straffet tre gange for butikstyveri i Danmark og to gange for indrejse i Danmark mod sit indrejseforbud.

Den 25. januar blev manden idømt fem måneders fængsel, udvisning af Danmark og yderligere indrejseforbud i seks år. Han skal betale erstatning til købmanden for de stjålne varer.

Den 36-årige mand har anket dommen.

Polsk vodka-tyv får fængselsstraf og indrejseforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce