Så får lejere endelig nyt tag over hoved

Boligforeningshusene i Kølvrå fremstår solide, men mange af dem trænger til at blive renoveret - og det sker snart for 55 af dem. Arkivfoto: Preben Madsen

Så får lejere endelig nyt tag over hoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter lang ventetid er der nu udsigt til, at 55 leje-boliger i Kølvrå kan blive sat i grundigt stand over de næste par år.

Kølvrå: Beboerne i 55 af boligforeningsbebyggelsen Granly i Kølvrå kan inden for de næste par år se frem til at bo i byggerod.

Til gengæld kan de også glæde sig til, at de får nogle renoverede og moderniserede boliger. Der bliver blandt andet skiftet tag, sat nye vinduer i og repareret på ydermure. Og indvendigt vil der også blive bygget om, så de almene lejeboliger fra begyndelsen af 1950'erne bliver mere tidssvarende.

Planen om at renovere en del af de 164 boliger i Granly er syv år gammel. Men realiseringen har altså trukket ud. I mellemtiden er bebyggelsen overgået fra at være en selvstændig boligforening til at være en del af Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg. Det hedder stadig Granly, men den samlede boligmasse har nu også Sct. Jørgen-betegnelsen afdeling 111.

Pris: 37 mio. kr.

Oprindelig var det planen at renovere 45 boliger, men antallet er altså udvidet til 55. Efter tidsplanen skal renoveringsarbejdet begynde i år og vare til 2020.

De samlede udgifter er budgetteret til knap 37 millioner kroner. En stor del af pengene skal komme fra Landsbyggefonden. Det forudsætter en anbefaling og en garanti fra Viborg Kommune, og sagen er nu på vej i gennem byrådet, der ventes at sige god for projekt og finansiering på sit møde på onsdag den 18. april.

Granly er en blandet bebyggelse. De fleste er enkeltstående parcelhuse med både kælder og førstesal, men der er også enkelte rækkehuse.

Når lejerne hver især får en opgraderet bolig, må de også tage med, at huslejen stiger lidt. Stigningen bliver på cirka 40 kroner per kvadratmeter om året, hvilket for de fleste svarer til en huslejestigning på 300-400 kroner per måned.

Så får lejere endelig nyt tag over hoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce