Sådan rammes Danmark af klima-ændringerne

Professor Jens Hesselbjerg Christensen holder foredrag i Foulum onsdag den 20. februar. Arkivfoto

Sådan rammes Danmark af klima-ændringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foulum: Hvordan bliver Danmark ramt af de igangværende klimaændringer? Det spørgsmål kan man få svar på, når professor i klimafysik Jens Hesselbjerg Christensen holder foredrag i auditoriet på Aarhus Universitet i Foulum onsdag den 20. februar klokken 19. Jens Hesselbjerg Christensen er ansat på Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, men foredraget er i en række af naturvidenskabelige foredrag, som Aarhus Universitet arrangerer.

Jens Hesselbjerg Christensen vil tage udgangspunkt i, at klimaændringerne i høj grad rammer lokalt og på en unik måde fra nation til nation, selv om man taler om global opvarmning. I foredraget stiller han skarpt på danske forhold og dansk sårbarhed i forhold til de forandringer, vi allerede oplever, og man kan gå hjem med en forståelse af, om vi efterlader vores efterkommere en oase med vindyrkning, varme somre og masser af turister eller en nødstedt nation omgivet af et stormfuldt og stadigt stigende hav.

I omtalen af foredraget får vi dog en del af svaret. Jens Hesselbjerg Christensen slår fast, at vi ikke er specielt sårbare i Danmark, og at vi har både viden og penge, så vi kan tilpasse os.

"Vi har dog fortsat akut behov for at få sat tal på, hvor meget havet stiger, hvor kraftige skybrud vi skal dimensionere kloakkerne til, og hvor lange tørkeperioder og hvor varme hedebølger fremtidens somre byder på," hedder det i omtalen.

Man kan som nævnt høre foredraget live i auditoriet på forskningscentret, men det bliver også streamet til en række steder i landet og også i Viborg-området. Blandt andet kan man som noget nyt se og høre foredraget i konfirmandhuset Arken i Rødding. Det livestreames også til Viborg Gymnasium og HF, Kulturcenter Værestedet i Låstrup, Bjerringbro Gymnasium og Vestfjendsskolen i Vridsted.

Sådan rammes Danmark af klima-ændringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce