Stadig færre tager Karup-flyveren

Navneskiftet fra Karup til Midtjyllands Lufthavn og et øget antal ruteafgange til København har foreløbig ikke givet flere passagerer. Arkivfoto: Morten Dueholm

Stadig færre tager Karup-flyveren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Passagertilbagegangen i Midtjyllands Lufthavn ser ud til at fortsætte i 2018, men lufthavnschefen tror dog stadig på fremgang for året som helhed.

Karup: Tendensen til fald i antallet af afrejsende passagerer ser ud til at fortsætte i Midtjyllands Lufthavn i 2018. I hvert fald indtil videre.

I januar var der 5431, der tog afsted fra lufthavnen ved Karup. I samme måned sidste år var antallet 5586. Det giver en tilbagegang på 2,8 procent.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen kalder det "ikke tilfredsstillende". Men samtidig har han noteret sig, at der generel er tilbagegang for indenrigsluftfarten. Det vil i praksis sige ruterne mellem Jylland og København.

I Billund var der således 12,2 procent færre passagerer i januar i år i forhold til sidste år. I Aalborg var tilbagegangen på 9,2 procent, mens Aarhus Lufthavn gik cirka tre procent tilbage.

Frans Bjørn-Thygesen gør også opmærksom på, at den lille januar-tilbagegang i Midtjyllands Lufthavn skal ses i sammenhæng med, at der de to foregående år var stor fremgang i årets første måned.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen kalder januar-tilbagegangen i passagertallet for
Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen kalder januar-tilbagegangen i passagertallet for "ikke tilfredsstillende", men er dog - samlet set - stadig optimist med hensyn til 2018. Arkivfoto: Morten Dueholm

Forsigtig optimisme

Hvorfor indenrigsluftfarten er i tilbagegang - og at den også gælder lufthavnen i det centrale Jylland - har han ikke noget entydigt bud på.

Foruden tilkomsten af nye motorvejstrækninger peger lufthavnschefen dog på især, at de direkte buslinjer med billige, statsstøttede billetter udgør en væsentlig konkurrent til luftfarten, når det gælder privatrejsende.

Alligevel forudser han, at 2018, der ikke er begyndt så godt, kan give fremgang for Midtjyllands Lufthavn. Nedsættelsen af passagerafgiften for indenrigsrejsende i Københavns Lufthavn, som har fået ruteoperatøren Danish Air Transport til at bebude billigere billetter, er hovedbegrundelsen for lufthavnschefens forsigtige optimisme.

Stadig færre tager Karup-flyveren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce