Staten sælger vådområde ved Borup

En del af vådområdet Jordbro Engsø ved Jordbro Å er til salg. Arkivfoto: Hanne Nielsen

Staten sælger vådområde ved Borup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbrugsstyrelsen har sat en stor del af vådområdet Jordbro Engsø ved Jordbro til salg.

Knudby: Landbrugsstyrelsen er i færd med at sælge flere naturområder, som man har opkøbt og omdannet til vådområder. Blandt dem er et område på 96 hektar omkring Jordbro Engsø, der ligger mellem Jordbro Å og Gammelstrupvej uden for Knudby på grænsen mellem Viborg og Skive kommuner. Området er en del af vådområdet Jordbro Å, som Naturstyrelsen og en række samarbejdspartnere har etableret. Det er et tidligere landbrugsområde, hvor man har stoppet pumperne og nedlagt det lokale pumpelaug, og derved er der opstået en sø med omkringliggende natur.

Vådområdeprojektets hovedformål er at reducere udledning af kvælstof til Jordbro Å og derved forbedre vandkvaliteten i Hjarbæk Fjord. De 96 hektar udbydes i fire delarealer som man kan byde på enkeltvis. Området skal bevares som vådområde, men arealerne er dog i stor udstrækning berettiget til grundbetaling, fremgår det af salgsmaterialet på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Man skal dog rykke hurtigt, hvis man vil nå at komme med et bud. Landbrugsstyrelsen i Tønder skal nemlig have eventuelle bud i hænde senest klokken 10.30 onsdag den 9. januar. Her vil tilbuddene blive åbnet, og de tilbudsgivere, der ønsker det, vil være til stede.

Området er et af seks nye naturområder i Jylland, som Landbrugsstyrelsen er ved at afhænde. I alt omkring 485 hektar naturområder og vådområder.

Landbrugsstyrelsen har i forbindelse med etableringen af vådområder i de senere år opkøbt lavtliggende landbrugsjord over hele Danmark. Jorden er siden blevet omdannet til våde enge og søer i såkaldte vådområde- og lavbundsprojekter. Efterhånden som projekterne realiseres, udbyder Landbrugsstyrelsen arealerne til salg, forklarer man på styrelsens hjemmeside.

Staten sælger vådområde ved Borup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce