Stoholm Fjernvarme vil samarbejde med naboer

Stoholm Fjernvarme er på vej mod et tæt samarbejde med naboværkerne i Højslev-Nr.Søby og Skive om blandt andet transmission og administration. Arkivfoto: Morten Dueholm

Stoholm Fjernvarme vil samarbejde med naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoholm Fjernvarme og naboværkerne i Skive og Højslev-Nr. Søby Fjernvarme planlægger at samarbejde om at dele det varme vand gennem et fælles transmissionsystem.

Stoholm: Øget sikkerhed for forsyning og varme til konkurrencedygtige priser.

Det er udgangspunktet for, at bestyrelserne for Stoholm Fjernvarme, Højslev-Nr. Søby Fjernvarme og Stoholm Fjernvarme har underskrevet en hensigtserklæring om samarbejde om at producere varme.

"Vi kan se perspektiverne i et samarbejde, blandt andet, fordi nogle af os står over for store investeringer og valg, der nemt rækker 20 år frem i tiden," skriver de tre bestyrelser i en fælles udtalelse.

Fjernvarmeselskaberne vil derfor "i en åben og ærlig dialog" drøfte og klarlægge, "om der kan genereres en større værdi og høstes større synergier, hvis vi etablerer et administrations- og produktionssamarbejde".

De tre fjernvarmeselskaber vil således sammen med uvildige eksperter "undersøge de økonomiske konsekvenser for hvert af selskaberne af at udnytte og styre den samlede produktionskapacitet således, at man altid opnår den samlet set billigste varmeproduktionspris".

Når afklaringsarbejdet er afsluttet, vil resultatet blive fremlagt for offentligheden og et eventuelt samarbejde forelagt til godkendelse hos forbrugerne i de tre selskaber.

Fælles transmission

I givet fald handler det konkret blandt andet om, at der skal lægges nye rør ned, så de tre fjernvarmeselskabers varme vand kan transporteres rundt mellem byerne.

Og det fordrer et fælles transmissionsselskab, som skal etablere og drive en transmissionsledning mellem de tre byer.

Parterne vil ligeledes undersøge, om der kan være fordele ved et dybere samarbejde omkring administration og teknisk personale.

Ifølge pressemeddelelsen tyder de foreløbige resultater på, at et tættere samarbejde vil være til økonomisk gavn for alle tre selskaber. Ligeledes ser det ud til, at der vil være en samfundsmæssig gevinst.

I sidste ende er det afgørende for, om myndighederne kan godkende et eventuelt samarbejdsprojekt, skriver bestyrelserne for fjernvarmeværkerne i Stoholm, Skive og Højslev-Nr.Søby.

Stoholm Fjernvarme vil samarbejde med naboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce