Stoholm-opgravning satte præg på handelsstandens år

Gravearbejdet i Vestergade i forbindelse med områdefornyelsen satte sit præg på handelen i Stoholm i det forløbne år. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Stoholm-opgravning satte præg på handelsstandens år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har kunne mærkes, at Stoholms midtby har været gravet op i forbindelse med områdefornyelsen i det forløbne år, fastslår formanden for Stoholm Handelsstandsforening.

Stoholm: Det har været en udfordring for Stoholms butikker og handlende, at midtbyen har været gravet op i forbindelse med områdefornyelsen over det forløbne år.

Det fastslår formanden for Stoholm Handelsstandsforening, bedemand Niels-Erik Bundgaard, efter at handelsstanden forleden holdt generalforsamling. Her var områdefornyelsen og den til tider spærrede og opgravede handelsgade Vestergade naturligt nok blandt emnerne.

- Til tider har vi jo følt, at det stod helt stille med det arbejde, og det har selvfølgelig frustreret. Og det kan være svært at holde humøret oppe, når man åbner butikken, og der bare er gravet op udenfor, og kunderne har svært ved at komme til. Men det gælder om at smile alligevel. Vi fastholder vores kunder ved at være der og være positive, så det er vigtigt, siger Niels-Erik Bundgaard efter generalforsamlingen, hvor han blandt andet glædede sig over, at Vestergade var farbar - dog uden asfalt - i tide til byfesten og det traditionelle indtog af motorcykler til træffet hos Stoholm MC.

Nu lysner det, og områdefornyelsen er godt på vej til at blive færdig.

- Det bliver sjovere at drive handel i en hel by frem for en by, der er opgravet, og vi får en indbydende by og en flot by, når det er afsluttet, siger Niels-Erik Bundgaard.

Afgående hanndelsstandsformand Niels-Erik Bundgaard glæder sig over, at der ikke er tomme butikslokaler i Stoholm. Arkivfoto: Preben Madsen
Afgående hanndelsstandsformand Niels-Erik Bundgaard glæder sig over, at der ikke er tomme butikslokaler i Stoholm. Arkivfoto: Preben Madsen

Et halvtomt lokale

Han kunne sin beretning glæde sig over, at Stoholm kun har et enkelt tomt butikslokale. Nemlig den tidligere Butik 19.

- Det er faktisk kun halvtomt, for nabobutikken bruger lokalet, så vi ville faktisk få problemer med at finde et tomt butikslokale, hvis der kom nogen, der ville starte butik i Stoholm. Og der er ikke mange byer, der kan prale af at have fyldte butikslokaler over det hele, Ikke engang i Viborg. Og det er jo vigtigt. Hvis ikke borgerne støtter op om butikkerne, så dør de, og så dør byen lige så stille, og det er en udvikling, der er svær at vende. Men i Stoholm er folk heldigvis også gode til at støtte os, siger Niels-Erik Bundgaard.

Handelsstanden har fået to nye medlemmer i årets løb i skikkelse af Tanken i Stoholm og Aloe Vera Stoholm, mens en enkelt har meldt sig ud. Sparekassen Kronjylland lukkede den sidste bankfilial i Stoholm i løbet af året, men heldigvis er lokalerne i brug, da Revisor Dahl i stedet rykkede ind, påpegede Niels-Erik Bundgaard i sin beretning.

I bestyrelsen var der genvalg til alle. Det er aftalt, at slagtermester Bjarne Lausen bliver ny formand for handelsstanden i det kommende år. I bestyrelsen sidder udover ham og Niels-Erik Bundgaard også Rikke Østergaard, Kenneth Refsgaard, og Jørgen Jepsen. Til generalforsamlingen valgte man også to nye suppleanter. Det blev Helle Jørgensen, Aloe Vera Stoholm, og Hans Nielsen, Hobbyhuset.

Bestyrelsen konstituerer sig på det kommende møde, som formentlig holdes efter påsken.

Stoholm-opgravning satte præg på handelsstandens år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce