Tidlig fugletur ved kalkgruberne

Man kan komme med på fugletur ved Mønsted Kalkgruber den 9. juni. Privatfoto

Tidlig fugletur ved kalkgruberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mønsted: Hvis man bagstaveligt talt er klar til at stå op med fuglene - eller lidt før - på pinsemorgen, så kan man komme til fuglekoncert i naturens grønne koncertsal ved Mønsted Kalkgruber.

Fra klokken 5.00 på pinsemorgen den 9. juni vil den kyndige fuglekender Verner Hansen fra Dansk Ornitologisk Forening Nordvestjylland fortælle om fuglene, som lever i kalkgrubernes skov og kalkoverdrev. Kalkoverdrevets varierede natur med skov, overdrev, søer og buskads er gode lokaliteter for mange fuglearter og udgør en perfekt biotop for fugle, og sidste år blev der talt lige knap 30 forskellige arter.

Turen er en "lyttetur", hvor man hører mere, end man ser. I morgengryet er fuglene særdeles aktive, og stemmerne prøves af, så der vil blive mulighed for at lære sig nogle fuglestemmer, som man så senere kan have glæde af. Det er derfor en god ide at tage en kikkert med, så man også kan iagttage fuglene på afstand.

Turen er ikke særlig lang, men tag en trøje med; morgener i juni kan være kolde, lyder opfordringen fra Arne Friis Hansen fra Mønsted Kalkgruber.

"For første gang i mit liv har jeg i år set traner ikke særligt langt fra Mønsted Kalkgruber. En morgen i april kom et tranepar glidende hen over Toftumvej og landede i Harrestruplund Enge. Tre uger efter så jeg endnu et tranepar (måske det samme) trække hen over Gammelstrups hustage,"skriver Arne Friis Hansen på forhånd.

Tilmelding til fugleturen er ikke nødvendig, og det er gratis at være med.

Tidlig fugletur ved kalkgruberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce