Træf og generalforsamling for kartoffeltyskere

En gruppe frivillige er i gang med at genopføre den sidste, originale kartoffeltyskerlade. Den kommer til at stå i en maskinhal ved Grønhøj Kro. Arkivfoto: Morten Pedersen

Træf og generalforsamling for kartoffeltyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederiks: Igen i år kombinerer kartoffeltyskerforeningen generalforsamlingen med et slægtstræf. Begge dele foregår i Frederiks Aktivitetscenter på lørdag, den 13. april.

Der indledes med slægtstræffet, som begynder klokken 10. Alle - også ikke-medlemmer af foreningen Kartoffeltyskerne på Alheden - er velkomne. Man vil blandt andet kunne søge svar på, om ens familie er kartoffeltyskere. Slægtsforskere vil også give tips til, hvordan man selv undersøger dette.

Slægtstræffet varer til ved 12-tiden, hvor det er tid til frokostpause. Fra klokken 13 til 14 er der så spillemandsmusik. Jacob Hogrebe underholder med sange fra sin oldefar fra Resenfelde, Philipp Harritz', repertoire. Derefter er der kaffe, før selve generalforsamlingen begynder klokken 14.30.

Formand Aksel Kramer vil aflægge bestyrelsens beretning. Han kommer blandt andet ind på den forestående genopførelse af den sidste originale kartoffeltyskerbygning, kartoffeltyskerladen fra Sandkærgårde. Efter mange års forberedelser skrider arbejdet nu raskt fremad i en maskinhal ved Grønhøj kro, hvor frivillige fra foreningen Liv på Alheden hjælper til.

Senere under generalforsamlingen er der bestyrelsesvalg. Der er ikke lagt op til de store ændringer, idet de tre, der er på valg, alle er villige til at fortsætte. Det er Aksel Kramer, Taastrup, Anna Dürr, Viborg, og Anne-Marie Otte, Skive.

jøp

Aksel Kramer er klar til at tage endnu en tørn som formand for kartoffeltyskerforeningen.  Arkivfoto: Morten Pedersen
Aksel Kramer er klar til at tage endnu en tørn som formand for kartoffeltyskerforeningen. Arkivfoto: Morten Pedersen

Træf og generalforsamling for kartoffeltyskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce